anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzona paczka przez inpost, odrzucony protokół szkody

Ititem
#7 Wielbiciel#

Klient otrzymał uszkodzoną paczkę w transporcie paczkomat inpost smart. Na ten karton który jest wystarczająco gruby byłą folia bąbelkowa i strecz. Klient Złożył protokół szkody do inpost w piątek, dzisiaj dopiero był twierdzą że paczka była niewłaściwie zabezpieczona w stosunku do zawartości. Klient chce zwrócić paczkę żebym ja teraz zgłosił reklamację. Jak teraz zrobić? Klient ma tylko odesłać paczkę i zrzec się praw żebym mógł zgłosić to do inpost? Czy zgłosić to na allegro? To był dość solidny laptop żeby zrobić takie uszkodzenia to naprawdę musiał mocno oberwać... mam nadzieje że przyjmą odszkodowanie.

IMG_20250314_105358.jpgIMG_20250314_105453 (1).jpgIMG_20250314_105404.jpg

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

Ititem
#7 Wielbiciel#

dla mnie chore.. od allegro sie dowiedziałem że teraz są zmiany i dostaje od razu pełnomocnictwo do paczek i sam musze zgłaszać na inpost

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Ititem

Jeżeli chodzi o zabezpieczenie to laptop z Chin w takim kartonie przyleciał.

A jeżeli chodzi o przesyłkę to Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost, to odrębne usługi w Inpoście (od Inpost Paczkomaty i Inpost Kurier). To wyjątek od pozostałych usług z przedrostkiem Allegro, gdzie Allegro jest nadawcą lub przewoźnikiem.

Inpost ≠ Allegro Inpost. 

oznacz moderatorów

Ititem
#7 Wielbiciel#

Czyli w zgłoszeniu powinienem dodać że allegro jest nadawcą? Bo pisałem z support allegro  i oni od siebie tego nie zgłoszą bo coś tam nowego wprowadzili i sam muszę zgłosić na InPost. Oczywiście napisałem że była przesyłka przez allegro InPost paczkomat ale czy to coś zmieni

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ititem rozumiem, że składasz nową reklamację, nie odwołanie od reklamacji złożonej przez klienta? W formularzu jako nadawcę powinieneś wpisać siebie, Allegro jest płatnikiem. Należy też załączyć pełnomocnictwo. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów