Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam chciałbym się dowiedzieć jak Wy (jako sprzedający) ogarniacie koszt przesyłki w ramach Allegro Smart? Cenę takiej przesyłki dorzucacie do ceny samego produktu?? Jeśli np. InPost pobiera od każdej paczki paczkomatowej 12,36 brutto za gabaryt B plus jakieś koszty opakowań, folii, kartonów do zapakowania paczki (powiedzmy 17zł) - to taką cenę dorzucacie do ceny produktu tak żeby na tym nie tracić (wyjść na 0)?
Jak połączysz swoje Allegro z managerem Inpostu to cena paczkomatu wynosi 8,99 za wszystkie gabaryty.
@SuperAkumulator Opłaty za przesyłki Allegro Smart! pobierane są w zależności od tego, jaka jest wartość zamówienia od kupującego.
Sprzedający w ramach Allegro Standard rozlicza się bezpośrednio z Allegro, zatem InPost nie pobiera od każdej paczki 12,36 brutto. Na koncie sprzedającego zostanie doliczona opłata od 0,99 do 4,99 zł.
W ramach Allegro Mix z kolei kwoty za przesyłkę w ramach Allegro Smart! są zwracane. W przypadku tych metod, koszty dostawy rozliczasz bezpośrednio z przewoźnikiem, a Allegro przelewa część środków na pokrycie tych kosztów.
Zapoznaj się proszę z zasadami rozliczeń w ramach Allegro Smart!
Chodzi mi o sytuację gdy mam podpisaną umowę z InPostem na usługi kurierskie i paczkomatowe i w umowie jest zapis że:
Usługi paczkomatowe: |
|
Paczkomat gabaryt A (brutto z opłatą paliwową) | 11,08 zł |
Paczkomat gabaryt B (brutto z opłatą paliwową) | 12,36 zł |
Paczkomat gabaryt C (brutto z opłatą paliwową) | 14,00 zł |
@SuperAkumulator Z managera Inpostu możesz korzystać bez umowy. Fakturę bez problemu dostaniesz.
@SuperAkumulator Dla metody dostawy Allegro Paczkomaty InPost za przesyłki Smart! rozliczasz się bezpośrednio z Allegro, nawet jeśli masz umowę (i prawidłowo przekażesz do przewoźnika adres mejlowy kupującego lub nadasz przesyłkę za pośrednictwem Wysyłam z Allegro).