Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Już dziś skorzystacie z nowej funkcji Wysyłam z Allegro!
Wysyłam z Allegro to nowe, bezpłatne narzędzie, które ułatwi Wam nadawanie przesyłek bezpośrednio z konta Allegro lub przez API Allegro. Z jednego narzędzia zamówicie przesyłki u wielu przewoźników. Utworzycie w nim i wydrukujecie etykiety oraz zamówicie odbiór paczek przez kuriera ze wskazanego przez Was adresu. Wasi klienci szybko dostaną numery przesyłek, bo zaimportujemy je automatycznie do zakładki Kupione.
Dodatkowo, tylko w Wysyłam z Allegro nadacie przesyłki z nową metodą dostawy Allegro Kurier UPS (do 10 kg). Aby korzystać z tej metody, nie musicie zawierać umowy z UPS. Koszty przesyłek i usług dodatkowych rozliczycie bezpośrednio z Allegro.
Dlaczego warto korzystać z Wysyłam z Allegro:
Więcej informacji na temat zmiany znajdziecie w tym szczegółowym artykule. Jeżeli jednak po lekturze będziecie mieli więcej pytań, w piątek 4 września w godzinach od 11:30 do 14:00 nasi eksperci odpowiedzą na wszelkie Wasze pytania dotyczące narzędzia Wysyłam z Allegro.
@aleksandra_krypa zajmuje się komunikacją wewnętrzną oraz zewnętrzną zmian w obszarze logistyki, przede wszystkim Usługi Dostawy Allegro i przewidywanego czasu dostawy.
@wojtek_bielewicz zajmuje się komunikacją wewnętrzną oraz zewnętrzną zmian w obszarze logistycznym.
Pytania możecie zadawać już dziś, będziemy odpowiadać na nie w trakcie panelu oraz po nim, tak aby każdy z Was otrzymał od nas odpowiedź. Prosimy o zachowanie kulturalnego tonu wypowiedzi, pytania nie związane z tematem będą archiwizowane.
Zapraszam!
Po dodaniu swojej umowy z PP do Wysyłam z Allegro nie mogę wybrać sposobu nadania "Kurier przyjedzie po przesyłkę". Otrzymuję informację "Nieobsługiwany sposób nadania u wybranego przewoźnika".
Moja umowa obejmuje codzienne podjazdy po przesyłki. Czy jest to jakiś błąd, czy Pocztą Polską nic sobie nie nadamy przez Wysyłam z Allegro?
pakownia-pl Poczta kasuje za podjazd kuriea bez względu na ilość paczek .
Cześć 🙂
ze względu na specyfikę umowy oraz API Poczty Polskiej, w tym przypadku postępuj zgodnie z poniższymi krokami:
Aby przyspieszyć proces w przyszłości, dodaj do książki adresowej w Wysyłam z Allegro (Ustawienia -> Książka Adresowa) adres punktu Poczty Polskiej, który od kolejnego zamówienia przesyłki będzie uzupełniał się automatycznie.
Witam, jeśli nie mam na tyle zamówień żeby mieć pewność czy będzie wystarczająco paczek na stały podjazd kuriera, a jednocześnie nie mam ochoty uiszczać opłaty za podjazd jednorazowy UPSu to czy można po prostu na stałe nadawać paczkę w obojętnie jakim access point UPSu?
Czy na przesyłki Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch potrzebna jest jakaś dodatkowa umowa? W jaki sposób odbywa się dostawa paczek do wysyłki? Do jakiego miejsca?
Czy zaczynając korzystać z wysyłam z Allegro, np z UPSu? Czy nadal Allegro Przesyłka Polecona i Allegro Pocztex można wysyłać z systemu Poczty Polskiej
Pozdrawiam,
Marcin
Cześć,
Oczywiście - w Wysyłam z Allegro możesz wybrać z mapy punkt UPS, w którym chcesz nadać paczkę.
Do korzystania z metody dostawy Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch nie potrzebujesz żadnej dodatkowej umowy, możesz nadawać przesyłki w ramach Usługi Dostawy Allegro (rozliczasz się wtedy z nami). Pamiętaj jednak o tym, że brak umowy własnej z Pocztą Polską powoduje, że przesyłki musisz nadać w oddziale PP. Żeby korzystać z podjazdów kuriera, konieczna będzie umowa - jeśli już ją masz, należy ją dodać do Wysyłam z Allegro, a jeśli jej nie masz, należy ją zawrzeć z Pocztą.
Wysyłam z Allegro jest narzędziem, które ma ułatwić i przyspieszyć proces nadawania przesyłek. Nie jest jednak żadnym obowiązkiem sprzedającego. Dlatego w przypadku każdego przewoźnika możesz nadal korzystać z ich narzędzia nadawczego.
Czyli Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch, to wszystko jest nadawane na PP?
dobry wieczór,
Dziś dostałam maila od allegro, ze mozna udostepnic nowe metody przesyłek, bez umow , za posrednictwem allegro.
Ustawiłam więc odbior w punkcie, przyszlo zamowienie - odbior na poczcie i probując zamowic przesyłkę ciągle otrzymuje ten sam komunikat , mianowicie :
Przesyłka nie została zamówiona. Występują utrudnienia w dostępności usług firmy Poczta.
CO MAM ZROBIC BY UDALO MI SIE ZAMOWIC TA PRZESYLKE>>>???:)
Jak zwykle wprowadzają nowości ,które jeszcze nie są do końca dopracowane i stąd taki zapewne komunikat.
A czy ta usługa nie działa od jutra.Jest jakiś post na forum sprzedawców na ten temat.
Ja się też trochę obawiam, czy wszystko zadziała, bo pomysł jest sam w sobie ok.
Cześć 🙂
Czy mogłabyś doprecyzować, jaki rodzaj przesyłki próbowałaś nadać? Aktualnie mamy problem z nadaniem przesyłki zwykłej poleconej - rozwiążemy go do poniedziałku.
Jeżeli jest to przesyłka polecona firmowa, w formularzu nadawczym trzeba zaznaczyć usługę dodatkową "przesyłka polecona firmowa"
Dzień dobry, do teraz nie mogę wysłać przesyłki ODBIÓR W PUNKCIE - poczta polska.
Mam taki komunikat:
Występują utrudnienia w dostępności usług firmy Poczta.
Witam wszystkim ,
My wysyłamy towary z zagranicy z Niemcy . Obecnie wyspółpracujemy z kurierem GLS . Teraz moje pytanko takie , że czy można podpisać jakiś umowy przez Allegro a wysyłać towary z kurierem którym Allegro nam zasugeruje ?
@autoservice-sk
Cześć 🙂
Odbiór przesyłki z zagranicy jest możliwy tylko na Twoich umowach z przewoźnikami. Czyli najpierw trzeba dodać do Wysyłam z Allegro Twoje umowy z przewoźnikami. Następnie trzeba sprawdzić w narzędziu, którzy przewoźnicy są dostępni dla danego kraju. Gdy zaznaczysz kraj, wyświetlimy kafelki przewoźników, którzy ten kraj obsługują. W przypadku Niemiec odbiór przesyłki z zagranicy jest możliwy, np. z GLS i DPD.
Pytasz też o umowy. Nie podpisujesz umowy z Allegro:
Czy istnieje możliwość wysyłki przesyłek paletowych za pośrednictwem Wysyłam z Allegro?
Byłoby idealnie.
Cześć 🙂
Oczywiście, jest opcja wysyłki palet. Warto jednak przed wysyłką zapoznać się z cennikiem Usługi Dostaw Allegro, ponieważ jest to uzależnione od przewoźnika oraz gabarytów palety. Oczywiście sprzedający może także dodać umowę własną, na której ma określone warunki przewozu palet z przewoźnikiem.
Czy tylko DPD wchodzi w gre?
@aleksandra_krypa, @wojtek_bielewicz czy planujecie rozszerzyć usługę? Nowe metody dostawy? Co w przypadku jeśli system zawiedzie? Czy możemy liczyć na wasze wsparcie z generowaniem etykiet?