Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klientka z Pragi (Czechy) wybrała opcję dostawy:
Allegro Automaty Paczkowe One (Allegro One Box ONEBOX29569)
Krausova 714
19900 Praha 18
Mam ustawione dostawy do Czech, a przy nadawaniu przesyłki pojawia mi się taki komunikat pod Dane nadawcy na etykiecie: Wybrana metoda dostawy nie obsługuje tego kraju nadania
Klientka wszystko już opłaciła, także za przesyłkę 49 CZK za Allegro Automaty Paczkowe One (Allegro One Box ONEBOX29569)
Co mam zrobić w tej sytuacji, aby móc nadać tę przesyłkę do Czech?
nr: 17496979966
Przepraszam 🙂
Oto numer zamówienia: 0075c251-b5de-11f0-b5e8-f3c0a0409a26
Czy już udało się znaleźć jakieś rozwiązanie?
@roza1001 prawdopodobnie udostępniłaś złą metodę wysyłki do Czech, ponieważ metoda wysyłki z PL do CZ nazywa się "Allegro International Czechy", a nie "CZ Allegro One Parcel Lockers", więc sprawdź proszę dokładnie swoje cenniki dostaw. Jeśli chodzi o to konkretne zamówienie to rozwiązania są dwa: albo poprosisz klientkę o anulowanie go i wybranie innej metody dostawy lub wyślesz tę paczkę inną metodą, ale na swój koszt.
@_HolaOla_ Mam ustawioną metodę wysyłki z PL do CZ "Allegro International Czechy", a nie "CZ Allegro One Parcel Lockers".
@_HolaOla_ @gdvorek Klientka z Czech widzi u siebie na stronie takie opcje dostawy, a ja nie mogę wygenerować etykiety do Allegro Automaty Paczkowe One (Allegro One Box ONEBOX29569) przez moją stronę Sales Center. Nie rozumiem, gdzie są źle ustawione opcje dostawy do Chech po mojej stronie.
@roza1001 czy teraz wyłączyłaś wszystkie dostawy do Czech w tej ofercie?
Ten problem i komunikat wskazują na to, że wybrana metoda dostawy ma wysyłkę z Czech do Czech, a powinnaś udostępnić tylko metody dostawy z Polski.
Upewnij się proszę, że do swoich ofert masz podpięty cennik tylko z wysyłką z Polski do Czech. Na zrzucie który przesłałaś wygląda to prawidłowo, ale upewnij się proszę, że nie masz też włączonej dostawy z Czech do Czech.