anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie a ogłoszenia w innych mediach

oinome
#7 Wielbiciel#

Cześć. Czy są jakieś przeciwskazania dla wystawiania ofert sprzedaży tego samego przedmiotu oprócz allegro lokalnie w innych serwisach ogłoszeniowych? Chodzi mi o sytuację, w której przedmiot sprzedaje się w allegro lokalnie to jest wycofywany z "innego medium" i analogicznie w drugą stronę (sprzeda się w "innym medium" to jest wycofywany z allegro lokalnie. Sytuacje zakupu czegoś na allegro lokalnie i braku wysyłki przez sprzedającego z powodu ("nie wyślę bo nie mam") zdarzały mi się ostatnio kilka razy. Obsługa rozkłada ręce bo jeżeli nastąpi zwrot pieniędzy to uważają sprawę za zakończoną. W przypadku zwykłego allegro jest to opisane jako sprzedaż "poza Allegro" czego regulamin zabrania, ale w przypadku regulaminu allegro lokalnie czegoś takiego nie widzę (https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/13).

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli kupujący kupi i zapłaci to jako sprzedający masz obowiązek wysłania towaru ale jeżeli zwrócisz środki kupującemu to Allegro nic z tym nie zrobi, oczywiście kupujący może iść do sądu.

oznacz moderatorów