anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro

maly_kb
#7 Wielbiciel

Witam sprzedałem wczoraj przedmiot na Allegro lokalnie z zaznaczoną wysyłką InPost oczywiście Smart

Kupujący oczywiście ładnie zapłacił wszystko okej 

Ja zaznaczyłem już jaka to ma być wysyłka czy etykietą czy bez 

Ale odezwał się do mnie kupujący czy mógłby odebrać paczkę osobiście bo będzie to szybciej a mieszka nie daleko 

Teraz pytanie jak to zrobić żeby nie mieć problemów No oczywiście zgodziłem się na odbiór paczki osobiście ale teraz wisi mi w powietrzu nie nadana paczka Allegro.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maly_kb jak ustaliliście, że odbierze osobiście i będziesz mieć na piśmie takie ustalenia i potwierdzi odebranie przedmiotu to allegro nie będzie robiło problemu.

np. Jak kupujący będzie u Ciebie niech napisze na czacie, że odebrał przedmiot osobiście.

Zrób zrzut z ekranu wiadomości i zachowaj na 2 lata i jeden dzień 😉

oznacz moderatorów

maly_kb
#7 Wielbiciel

No właśnie o ile będzie to człowiek uczciwy i potwierdzi to nie ma problemu ale różnie to bywa znaczy mam wszystko na piśmie ale myślałem że da się to jakoś po prostu wycofać te wysyłkę

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie ma to żadnego znaczenia, nie przejmuj się tym.

Znaczenie ma tylko to, żeby kupujący potwierdził - najlepiej w wiadomości na allegro - że umówiliście się na odbiór osobisty oraz później potwierdził że towar odebrał.

Jak już będziesz miał to potwierdzenie w wiadomościach to zrób sobie screeny i zapisz je sobie bo wiadomości znikają po 6 miesiącach.

oznacz moderatorów