anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż bez aktywnej usługi AllegroSmart

boss000_6
#7 Wielbiciel#
  • Dzień dobry. Czy jeśli nie mam już aktywnej usługi Allegro Smart to jako sprzedający mogę korzystać z wysyłki paczkomaty allegro za 11,49? Czy koszty wysyłki (11,49) ponosi wtedy tylko kupujący mający aktywny smart? Czy jak zaznaczę tę opcję wysyłki to przy sprzedaży dopłacam coś do wysyłki czy tylko zapłacę prowizję od sprzedaży? 
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@boss000_6 możesz korzystać z przesyłek allegro Smart  nawet jak nie masz oznaczenia Smart. Wtedy kupujący płaci normalnie za przesyłkę a ty płacisz prowizje od ceny całkowitej zamówienia.

oznacz moderatorów

boss000_6
#7 Wielbiciel#

Ok, chciałem się upewnić. Dzięki! 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie do końca tak, ponieważ wówczas twoje oferty nie mają Smarta a kupujący płaci całość za przesyłkę.https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/poznaj-allegro-lokalnie/jak-dziala-allegro-smart-na-alleg...

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@LEW433 Nie mąć, @Client:44052296 udzielił prawidłowej informacji

@boss000_6 Możesz używać preferencyjnej stawki 11,49 zł, tylko pamiętaj, żeby w cenniku wybrać usługę Allegro Paczkomaty InPost (a nie sam Paczkomat InPost)

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Client:123091620
#8 Zapaleniec#

Zdrastwujtie! Stara gwardia wciąż na warcie. Przepraszam, że nie w temacie, ale po czterech latach zachciało mi się sprawdzić co się tu dzieje. Ciekawość pierwszy stopień... wiadomo. Czy ktoś może mi powiedzieć jak się miewa Królowa?

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@boss000_6 PS. To, czy Twoje oferty będą miały oznaczenie Smart nie zależy od tego, czy masz wykupioną usługę. Usługa jest dla kupującego

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

boss000_6
#7 Wielbiciel#

Wczoraj skończył mi się smart, a dzisiaj dalej miałem oznaczenie smart przy moich aukcjach stąd moje pytanie. Jak ustawiłem same zwykłe paczkomaty inPost to przy części aukcji oznaczenie smart zniknęło. Teraz mam ustawione również Allegro Paczkomaty inPost i jest już ok bez oznaczeń smart. Wcześniej jak wykorzystałem darmowe wysyłki na Allegro Lokalnie to oprócz prowizji musiałem zapłacić też za wysyłkę (11,49) więc teraz też się zacząłem zastanawiać bo można się w tym wszystkim czasem pogubić. Dzięki Wszystkim za pomoc. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@boss000_6 Na Lokalnie jest trochę inaczej, ale teraz już wszystko jasne 😎

oznacz moderatorów