anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aukcje allegro to chyba jakiś żart

faco3
#7 Wielbiciel

Witam. Bulwersuje mnie fakt sprzedaży jako licytacja na allegro. Wystawiasz towar na licytacji i musisz czekać 7 dni czy się sprzeda. Jeśli się sprzeda to musisz znów czekać 5 dni aby się dowiedzieć czy kupujący zapłaci za towar. I tu się zaczyna kpina z sprzedających. Drugi czy tam trzeci raz zdarzyło mi się ze sprzedaję jest aukcja wygrana i jakiś debil nie płaci za towar. Nie wiem czy traktują za zabawę licytację czy tylko podbijają kupującym na złość. Można powiedzieć ze dwa tygodnie jesteś w oczekiwaniu na nic. Jestem na allegro prawie 20 lat i mogę szczerze powiedzieć ze sprzedaż jako osoba prywatna jest do bani! Tym co licytują ,wygrywają i nie płacą za towar, allegro powinno nałożyć na konto karę 50% towaru i dać je sprzedającemu jako zadośćuczynienie czasu i nerwów i aby ten proceder znikł. Nie byłem fanem **piiip** ale tam jest 24h na reakcję a nie 5 dni! Masz kasę to kupujesz a nie czekasz, aż może nazbiera czy tam leci w kule i się śmieje. Ostatni raz coś sprzedaję na licytacji bo widzę ze allegro nie ma pomysłu na debili a ja nie mam czasu aby siedzieć w tym bagnie i myśleć czy zapłatę zobaczę za dwa tygodnie. **piiip** nie ma licytacji ale jak widzę zostawiło allegro w tyle, tam to się sprzedaję z radością i nie spotkały mnie jeszcze takie dramaty jak tutaj. W sumie się nie dziwię, ze co niektórzy piszą "nie kupujesz nie licytuj.... " bo zapewne ich też bierze ... Kary, kary, i jeszcze raz kary pienieżne aby nauczyć co niektórych przyzwoitości.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Monika__L
#18 Luminarz

Dokładnie tak

dlatego nie używaj licytacji. Wcale. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Heh ja bym się cieszyła jakby na głównym było tylko 5 dni jak na lokalnym. Tu jest miesiąc i też często nie płacą....

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Racja ,licytacje nie są złe ale czekanie na wpłatę 30 dni po których klient się zdąży rozmyślić to jest porażka . Jakby na głównym allegro było obowiązkowo płacenie do 5 dni to nie było by tylu rezygnacji . Najgorzej jest coś w licytacji wyróżnić czy promować ,bo w przypadku rezygnacji prowizję od wyróżnienia dia...i (allegro) wezmą.

oznacz moderatorów

faco3
#7 Wielbiciel

Dla mnie i 5 dni czekania to przesada a co dopiero 30 dni, skąd się wzięły te chore przepisy?

Do Biedronki idziesz z koszykiem i kasjerce powiesz czekaj 5 dni może zapłacę. Góra 24 na wpłacenie i koniec. Jak allegro nie zmieni tego straci klientów.

oznacz moderatorów

faco3
#7 Wielbiciel

Bo nie ma kar! Tak jak pisałem nie zapłaci powinno allegro na jego konto wpisać do zapłacenia 50% wartości towaru i przekazać to sprzedawcy. Licytacje są bardzo dobre ale trzeba jakoś opanować to .... . Naprawdę allegro nie może z tym nic zrobić. Miesiąc czekania aby się dowiedzieć ze nikt nie zapłaci to już całkiem porażka...

Jak coś chcę kupić i kupuję to od razu wpłacam i dziękuje. Jak nie mam kasy to nie naciskam licytuję. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Masz rację co do 30dniowego terminu opłaty, możesz go skrócić pisząc w aukcji o innym terminie, 30dni to max, ale czy licytacja to taka trochę"podpucha" a żeby coś więcej zarobić, nakręcić zainteresowanych, czytaj: kupujących. A co powiesz o tych sprzedających co jak im nie odpowiada cena, nie wysyłają towaru?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Że sami sobie klientów zniechęcają. Nie wystawia się towaru od 1 zł jeśli nie chce się go za tanio sprzedać. Mam większość licytacji i jakoś nie mam problemu wystawiać ich np od 40zł dodając cenę KUP TERAZ 60zł.  I nie ma problemu, że za tanio poszło. I naprawdę kupują zarówno z licytacji jak i po cenie KUP TERAZ. Inna kwestia że mam wszystko w sztuce jednej i czasami na kilku portalach ogłoszone, więc sporadycznie może się zdarzyć że czegoś nie ma, wtedy 10x przepraszam i wynagradzam w sumie tak jak klient sobie życzy, bo mój błąd. Póki co na tym koncie tylko jedną taką wtopę miałam. 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów