anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędny status przesyłki

tasiorkwasior
#8 Zapaleniec#

Witam, mam problem. 10 grudnia sprzedałem na allegro lokalnie kilka przedmiotów jednemu kupującemu. 11 grudnia jak zwykle chciałem nadać paczkę, ale wyskakiwał błąd podczas tworzenia etykiety. W końcu za którymś razem się udało. Wygenerowałem, spakowałem paczkę i pojechałem do paczkomatu nadać. Jakie było moje zdziwienie, jak otworzyła się skrytka z obcą paczką w środku. Na infolinii udało się wszystko wyprostować, konsultant przypisał inną skrytkę dla mojej paczki i poszło. Tyle tylko, że w panelu allegro cały czas jest status: oczekuje na nadanie. Już nawet dzisiaj dostałem przypomnienie od allegro, żebym wysłał paczkę, która de facto za chwilę będzie u kupującego. Napisałem zgłoszenie, ale nikt póki co nie pokwapił się z odpisaniem. A nie chcę, żeby wyszły z tego powodu jakieś problemy.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@tasiorkwasior Podaj mi numer tej przesyłki.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

tasiorkwasior
#8 Zapaleniec#

660166556363300114743912

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@tasiorkwasior Przekazałam tę sprawę do wyjaśnienia. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

tasiorkwasior
#8 Zapaleniec#

Ok. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i czekam na informacje

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@tasiorkwasior Dostałam informację, że status zmieni się, kiedy klient odbierze przesyłkę. Jeśli się tak nie stanie, daj nam znać. Będziemy to dalej wyjaśniać.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

amibis
#10 Popularyzator#

Przepraszam, ale co tu jest do wyjaśniania? Trzeba po prostu szczerze napisać że 11 grudnia serwis miał awarię związaną z finalizacjami aukcji czyli możliwością wydrukowania etykiet nadawczych i w konsekwencji nieprawidłowymi komunikatami statusu przesyłek. Ja etykietę wydrukowałem po jakiejś godzinie a potem było to samo co miał autor wątku. Nadana paczka a komunikat: Oczekuje na nadanie. 

oznacz moderatorów

tasiorkwasior
#8 Zapaleniec#

Dokładnie, jak napisał przedmówca. Po co ściemniać. Nie wspomnę, że od oficjalnego wsparcia allegro do tej pory nie uzyskałem odpowiedzi. Na szczęście w momencie odbioru paczki pokazuje prawidłowy status. Ale niesmak pozostał. Pozdrawiam

oznacz moderatorów