Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, przymierzam sie do sprzedania na allegro lokalnie skina do cs2 jest to nóż warty ponad 10 tys zł. Czytając podobne posty na tym forum moze nie z taka wartoscia skina dowiedzialem się że zdarzały sie przypadki, że osoba sprzedająca została z niczym przez to, że kupujacy zlozył skarge ze niby zadnego przedmiotu nie otrzymał. Moje pytanie więc brzmi czy jak udokumentował bym całą wymiane przykładowo nagraniem lub zdjeciami albo tym i tym to czy moge miec pewnosc ze nie zostane w tak bezczelny sposob wyrolowany?
@Michal76564 najlepiej nagranie audiowizualne przekazania przedmiotu, oświadczenie kupującego o otrzymaniu pełnowartościowego przedmiotu, umowa sprzedaży/kupna. Najlepiej wszystko sporządzić w 2 egzemplarzach w obecności i poświadczeniu notariusza.
🤦
Mam nadzieję że gdy również będziesz potrzebował pomocy dostaniesz rownie bezwartościowe odpowiedzi jak ta twoja
Ryzyko wielkie.
Chybabym na łeb upadł coś takiego na allegro wystawić przy protect... cwaniak potem reklamację złoży że nie dostał a ciebie obciążą z protect i ani skina ani kasy @Michal76564
Co do zabezpieczenia wpierw prośba o podanie danych konta do przekazania na piśmie przez panel wiadomości, następnie nagranie z monitora jak wysyłasz na te dane skina. Zero info o nagraniu do kupującego tylko w przypadku zgłoszenia do protect od razu policja zgłoszenie art 286kk oszustwo bez ceregieli. Zresztą widziałem na farum wątek właśnie że skórkę ktoś przez steam przekazał i go załatwił kupujący bez mydła. Zdaje się są odpowiednie strony internetowe o takich sprzedaży allegro odradzam.
Narazie chciałem uniknąć stron o których wspomniałeś ze względu na dość wysoka prowizje, ale skoro tak to tutaj wygląda nie pozostaje mi nic innego jak z nich skorzystać. Dziekuje bardzo za pomoc 😉
Zależy ile to jest ta wysoka prowizja bo allegro samo cię złupi na 10-20% jak nie więcej
@az1rael 7.9%
@Michal76564 Odradzam przeprowadzania takiej transakcji na Allegro.
Jako sprzedający nie masz tu w zasadzie żadnej ochrony.
Dzięki za ostrzeżenie
@komis-bell tylko w jakim innym miejscu sprzedać taką rzecz? Przecież żaden kupujący nie przeleje mu 10000, jeśli nie będzie miał żadnej ochrony.
Tylko 3 litery odbiór osobisty