anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada

Client:112439471
#2 Obserwator#

założyłem konto na Allegro lokalne, zablokowałem, Wysłałem SMS-a że wcześniej korzystałem z innego konta. ale faktem jest, że po raz pierwszy zarejestrowałem się na Allegro i te konta, które były wymienione w liście, nie były moje. wysłałem e-mail z dokumentami , ale nie odblokowany , a nowy utworzyć nie można natychmiast zablokować. co robić?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Wyjaśnić z działem bezpieczeństwa:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698b4-f... ale tak trochę pokrętnie to opisałeś. Jak masz blokadę na jednym to nie założysz następnego do sprzedaży.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

wiem, że opisałem już sytuację, skontaktowałem się z nimi, powiedzieli mi, że są konta, a wcześniej w ogóle ich nie otworzyłem. jak to możliwe, czy to może być z powodu numeru telefonu, ostatnio kupiłem numer i może konta zostały zarejestrowane na ten numer, ale nazwisko nie jest moje, jak tak ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie napisali z jakimi kontami powiązane?

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

tak, konta są napisane, ale to mi nic nie daje, nawet nie wiem co to za konta

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Opisz im tą sytuację ale za nr telefonu blokują?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@LEW433  Jeśli numer telefonu był powiązany z zadłużonym kontem to czemu nie mieliby blokować?   Normalne,  za zalogowanie się z trefnego komputera też blokują.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz rację, powiązane sznurowadła do obuwia to także powód do blokady, bo buty były kupione przez Allegro> mało przekonywujące.☹️

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@LEW433  "...mało przekonywujące."

Pewnie że może być nieprzekonywujące jeśli kupił od sąsiada lub w tej samej miejscowości. Ale jeśli kupił przez Allegro z innego krańca Polski i można to sprawdzić udowodnić to jest to dowód, to może być bardzo przekonywujące.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Więc włąsnie to im napisz, jeśli kupiłeś telefon przez Allegro to masz jakąś szansę, ale jeśli prywatnie to nie wiem czy uwierzą.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:112439471  Tylko Dział Bezpieczeństwa Allegro moze zdjąć blokady,  my tutaj nic w tej sprawie nie mamy do powiedzenia.

Ale czarno to widzę skoro przyznajesz że korzystałeś z różnych nie swoich kont.  Oni to wiedzą i pewnie dlatego masz blokadę.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

mówię, że nigdy nie miałem kont na allegro w tym momencie, gdybym miał, zrozumiałbym dlaczego blokują. ale nie otwierałam wcześniej kont

oznacz moderatorów