Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiłem przedmiot wirtualny ( przedmiot jest już u nowego właściciela). Klient po rzekomym uiszczeniu opłaty zgłosił moja ofertę na którą odpowiedziałem po 7 h ( wysłałem już przedmiot, ssy z wysyłki również posiadam)
W dalszym ciągu nie otrzymałem ani teoretycznie zablokowanych środków ani informacji o odblokowaniu, nic
Nie miałeś zapłaty a wysłałeś? Teraz wezwij kupującego do zapłacenia, napisz że jak nie zapłaci to go zgłosisz na Policję.
Mail, z allegro mówił o tym że opłata została uiszczona, kupujący zgłosił to i pieniądze zastały wstrzymane przez allegro dopóki nie wyślę ów przedmiotu. Przedmiot został wysłany a pieniądze do tej pory nie zostały mi dostarczone
wychodzi na to że to scam....
Allegro pod które tak łatwo się podszyć
Przedmiot że sprzedaży zdjęty a środków raczej nie będzie
☹️
@monia7609 Nie jest to wiadomość od nas. Zablokowaliśmy już konto kupującego, który nie opłacił zamówienia i wprowadził Cię w błąd. Sugeruję, żebyś zgłosił sprawę na policję.
No dobra, ale skoro płatność nie przeszła od kupującego to jakim cudem zdjeliscie przedmiot z strony? Tym sposobem strona ułatwia oszustwo bo wygląda to legitnie
Patrząc że mój przedmiot został zdjęty z notka
cala reszta wygląda legitnie... Skoro kupujący nie sfinalizował płatności dlaczego tamtą notka jest pokazywana oraz przedmiot jest zdjęty że sprzedaży????
@monia7609 Na Allegro Lokalnie kupujący ma 5 dni, żeby zapłacić za zakup. Jeśli tego nie zrobi, uznajemy, że do sprzedaży nie doszło i automatycznie wznawiamy ogłoszenie.
Tylko notka mówi jasno "przedmiot został sprzedany" a nie " jest w trakcie sprzedaży, poczekaj 5 dni na przelew następnie wyślij umówiony przedmiot"
@monia7609 bo się sprzedał ale nie został opłacony 😞
@monia7609 Przecież ta wiadomość, niby od Allegro została wysłana z jakiegoś adresu wp.pl
Jest to powiadomienie lipne, fałszywka, Allegro wysyła wiadomości z adresu powiadomienia@allegro.pl
To właśnie jest dowodem na oszustwo i to można śmiało zgłaszać na policję.
@br. Jednak na Policję!🤗
@LEW433 Tak, jednak na policję, ale dopiero kiedy zobaczyłem obrazki ...
Bo samo wysłanie przedmiotu bez zapłaty to nie jest nic nadzwyczajnego, tak działa mnóstwo firm.
@LEW433 Eee... tam, zaraz na policję. Policja nie zajmuje się sciąganiem nieuregulowanych długów, od tego są firmy windykacyjne.
Zgłosić zgłosiłem, ale za skarby żadne nie liczę że odzyskam przedmiot, czy też pieniądze.
@monia7609 spokojnie allegro ma prawdziwe i zweryfikowane dane kupującego, więc go znajdą 😄