anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

brak podjazdu kuriera DHL -Delivery

WodnaKraina00
#9 Pomysłodawca

Jak zmienić godziny odbioru przesyłkek w usłudze DHL Delivery. Zdzwoniłam do DHL, dostałam informację że mam się z tym zgłosić do Allegro Delivery. Tam umywają od tego ręce. Dodam że kurier nie przyżejżdża na cza po moje paczki

w dniu 12.01.2026 kurier nie podjechał po paczki ( numer zlecenia AD7729129) dostałam informację tylk z DHL że kurier wpisał o 18:04 ze sklep zamknięty. Sklep czynny jest w godzinach 9-17. Oni maja w systemie odbiór do godziny 18. Więc i tak był juz po wyzanczonym czasie. Gdzie mogę złożyć reklamcję na tą sytuację?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

WodnaKraina00
#9 Pomysłodawca

Dziś kolejna sytuacja. 

Rozmawiałam z Kurierem o 13.22 Pani obiecala, że dojedzie do godziny 17 po paczki. Dzwonię ponownie o gdzinie 16:50 Pani stwierdza, że jednak nie dojedzie do paczki bo nie zdązy. Mówiać mi jeszcze ze ja powinnam zadzwonic i sie spytac. Gdzie rozmawiałam wcześniej i pytałam.

Moje pytanie jak mogę złożyć skargę na tego kuriera. Mam jej numer i imię?

Numer zgłoszenia z dnia dzisiejszego AD7808995. 

W DHL ponowinie umywają ręce i wszystko mam załatawiać przez Allegro.

Proszę o pomoc w tej sprawie

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@WodnaKraina00 W sprawie godziny podjazdów możesz skontaktować się z infolinią Allegro One - 616 306 886, natomiast reklamację złożysz przez formularz kontaktowy

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

WodnaKraina00
#9 Pomysłodawca

a czy jak złoże skarge przez ten formularz to wogole cos da. Ktoś poniesie jakieś konsekwencje za to ?

oznacz moderatorów

WodnaKraina00
#9 Pomysłodawca

a drugie pytanie, co punktami za szybką wysyłkę. Jutro mi odeją a to nie moja wina że kurier nie podjechał?

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@WodnaKraina00

Jeżeli chodzi zachowanie DHL to niestety jest ono prawidłowe. Allegro Delivery to osobny przewoźnik i DHL nie może przyjąć skargi dotyczej innej firmy.

Allegro Delivery Kurier DHL i DHL to dwie różne firmy

Allegro Delivery Kurier DHL i DHL eCommerce, to dwie różne firmy.

DHL i DHL eCommerce, to też dwie różne firmy. 

A jeżeli chodzi o kuriera to jest on z firmy DHL eCommerce, a nie z DHL. Ale w przypadku gdy chodzi o przesyłki przewoźnika Allegro Delivery, działa on jako kurier Allegro.

A i Allegro Delivery Kurier DPD, Allegro Delivery Kurier DHL, Allegro Delivery Orlen Paczka, Allegro Delivery Odbiór w Punkcie to ten sam przewoźnik.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @WodnaKraina00, podaj proszę numery przesyłek których dotyczy podjazd.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

WodnaKraina00
#9 Pomysłodawca

AD01NKVX13 , AD01NKTNZ7

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Dziękuje @WodnaKraina00, widzę, że przesyłki zostały odebrane.
Przekazałem oba zamówienia do wykluczenia, zostaną uwzględnione w najbliższym nocnym przeliczeniu.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

WodnaKraina00
#9 Pomysłodawca

Dziękuję za pomoc:)

oznacz moderatorów