Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Sprzedaję przedmiot na licytacji w allegro lokalnie i po wygranej aukcji brak wpłaty .Piszę do użytkowników proszę przypominam się ale bez skutecznie.Wystawiam już po raz trzeci i dalej bez skutecznie ktoś licytuje podbija stawkę a potem nie płaci .Na aukcji już napisałem JAK NIE CHCESZ TEGO KUPIĆ LUB ZAPŁACIĆ NIE LICYTUJ .To nie pierwsza taka licytacja .Mam wrażenie jak by ktoś to robił dla zabicia czasu z nudów np: ."a po licytuje sobie bo się nudzę, ciekawe jaką kwotę osiągnie ".
Jak sobie poradzić z takimi licytującymi ?Czy taka transakcja jest wiążąca ?Można jakoś zapobiec takim bezsensownej licytacji albo wyegzekwować wpłatę ?
Na Lokalnie wygrana w licytacji nie jest wiążąca. Umowa zostaje zawarta dopiero w chwili zapłaty. Nie tylko Ty masz taki problem, trudno jest z tym walczyć.
No właśnie ale dzięki za odpowiedź
Drogie allegro zróbcie coś z takimi kupującymi co licytują i bez żadnych konsekwencji nie odzywają się do sprzedającego. Czekać muszę 5 dni i nie mogę wystawić w tym czasie przedmiotu bo jakieś dziecko się bawi... Żenada...
@norek_21 To wystawiaj na tradycyjnym allegro, zamiast na AL.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Jak niby mam wystawić na tradycyjnym? Nie mam działalności gospodarczej.
@norek_21 To może bez licytacji !!!
ale po co te wykrzykniki.
Ja wystawiam w licytacji od 1zl. A co to za różnica czy kupi teraz czy w licytacji? Jak kupi teraz to też pewnie ma 5 dni na zapłatę i znowu będę czekał?
@norek_21 No to ja ci nie pomogę ,musisz sam wiedzieć co dla ciebie jest dobre.Allegro nic z takim kupującym na AL nie zrobi.
No ale to powiedz mi czy jako ktoś kto nie prowadzi działalności gospodarczej - mogę wystawić licytację na zwykłym allegro? Czegoś tu nie rozumiem. Przecież musiałem się w pewnym momencie określić w jaki sposób korzystam z allegro - jako sprzedający mający działalność czy jako osoba prywatna. Więc po co mi radzisz wystawić przedmiot na zwyklym allegro skoro się nie da.
@norek_21 A gdzie jest zakazane wystawianie przez osoby prywatne ?
@norek_21 Ależ prywatni sprzedawcy nadal mogą wystawiać na tradycyjnym allegro.
Uhmu... Dzięki. Tylko teraz muszę poszukać takiej opcji 🙂 chodzi mi też o to abym mógł np. zablokować licytującego.
@norek_21 Wyżej wkleiłem Ci linka do posta z grafiką pokazującą gdzie jest ta opcja.
Co do blokowania natomiast - CL z allegro nie działa na AL.
@norek_21 Jakoś w kwietniu był mejl od allegro, że znoszą ten tzw. okres przejściowy.
"Usuniemy tzw. okres przejściowy - sprzedający, którzy mają konto niefirmowe na Allegro.pl, wystawią ogłoszenia na Allegro Lokalnie na tych samych zasadach co inni sprzedający."
https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/zmiany-na-allegro-od-18-maja-D5vZRyvo1tw#allegro-lokalnie-nowos...
@jaguarkn Al to nie jest właściwe miejsce na licytację Lepiej to rób na Allegro (zwykłym).
@LEW433 nie posiadam działalności ,chętnie by tak zrobił bo 14 lat tak sprzedawałem A teraz zostałem zmuszony do wystawiania na AL
Chciałem wystawić na zwykłym allegro ale jak klikam wystaw- to otwiera się strona na allegro lokalnie i tam muszę wystawić...
@norek_21 Jeżu kolczasty, przecież wczoraj dostałeś ode mnie link https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/brak-wp%C5%82aty-od-kupuj%C4%8... do obrazkowej instrukcji gdzie, co i jak i nadal nie możesz sobie poradzić?
@jaguarkn Instrukcja pod powyższym linkiem.