anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić, gdy chcę anulować sprzedaż na allegro lokalnie a kupujący nie odpisuje?

Client:107344274
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, wystawiłam dawno temu przedmiot na sprzedaż, zapomniałam o tym, nie wchodziłam na allegro lokalnie, więc nie zdjęłam ogloszenia. W międzyczasie pozbyłam się tego przedmiotu. Weszłam przypadkiem na allegro lokalnie i spostrzegłam, że ktoś kupił ten przedmiot 2 tygodnie temu. Od razu napisałam do tej osoby, wytłumaczyłam sytuację i poprosiłam o podanie numeru konta do zwrotu pieniędzy. Kupujący jednak przez tydzień nie odpisał na moją wiadomość. Co mogę zrobić w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:107344274 zwrot środków możesz wykonać przez Allegro Finanse. Artykuł znajdziesz tutaj🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź, jednak nie posiadam konta Allegro finanse, pieniądze od Kupującego wpłynęły od razu na moje konto bankowe.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak nie wypłaciłaś środków na swoje konto to możesz zwrócić przez Allegro, ale jak wypłaciłaś to tylko na podane konto przez kupującego.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź. Nie wypłacałam środków na konto, jednak wpłynęły one na moje konto bankowe automatycznie. Dziwne jest to, że nie trzeba potwierdzać sprzedaży i pieniądze wpływają od razu.  Mój problem polega na tym, że otrzymałam pieniądze, jednak kupujący nie odpowiada na wiadomości i nie nie wiem jak mu je zwrócić. Nie posiadam też konta Allegro Finanse. Nie chcę sobie przywłaszczyć cudzych pieniędzy.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:107344274 napisz do nas proszę w tej sprawie przez formularz. Doradca wyśle wiadomość w te sprawie do Kupującego. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów