anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cotygodniowy przelew, co z nim?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Witam. Przez lata w poniedziałek rano miałem przelew do banku. Dzisiaj w rozliczeniu jest suma 267,39 zł na ZIELONO, czyli nie wysłana prze Allegro, a z drugiej strony nie mogę tej kwoty przesłać ręcznie. To pierwszy temat, drugim jest zwykłe ogłoszenie na Allegro Lokalne z 7 wyświetleniami, naiwnie daje wyróżnienie, i po kolejnym tygodniu dalej jest 7 wyświetleń. Jaki więc jest sens dawać wyróżnienie na lokalne, a przy tym chatboot daje informację, że właśnie się skończyło wyróżnienie, i żebym wykupił nowe! Na wuj mi nowe wyróżnienie, skoro stare nie zadziałało? A przede wszystkim gdzie się podziała moja kasa z zeszłego tygodnia?

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Abraqstern  jeśli nie możesz wypłacić ręcznie , to pewnie musisz się ponownie zweryfikować, przy wypłatach kliknij POKARZ SZCZEGÓŁY , to wszystko będzie jasne

oznacz moderatorów
Puzonix
#12 Orędownik#

@KOGIEL_T  Jak tylko szczegóły zostaną pokarane wszystko będzie jasne 😂

Nie mogłem się oprzeć...

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Jest tu jakiś odpowiedzialny moderator, ponieważ czytam, że to nie tylko mój problem. Zaznaczam, że jeżeli dzisiaj nie będę mieć przelewu moich pieniędzy na konto bankowe, jutro  dzwonię w tej skandalicznej sprawie do znajomego prawnika. Mam nadzieję, że się rozumiemy? Radziłbym się pośpieszyć. 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Puzonix  jak będziesz tak śmieszkować, to Cie pokażę😋

all.png

, albo pokaram🤔

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Zrobiłem to, nic nie jest jasne.

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Mam pytanie, czy jakiś moderator zajmie się moim problemem, o którym pisałem kilka godzin wcześniej? Teraz tylko przypomnę - gdzie jest przelew do mojego banku, który do tej pory od lat był księgowany w każdy poniedziałek rano?

Nie pogrywajcie sobie, bo nigdy nie wiadomo z kim pogrywacie.

Proszę o jak najszybsze wyjaśnienie moderatorów, a mądrości userów proszę zachować dla siebie, ponieważ z reguły nic sensownego nie wnoszą.

Dla jasności powtórzę, że jeżeli dzisiaj nie zostanie zaksięgowana wpłata z Allegro, dzwonie w tej sprawie do mojego znajomego prawnika, a ściślej mówiąc prawniczki!

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Abraqstern aby zlecić wypłatę środków konieczne jest przejście weryfikacji PayU. Możesz to zrobić w zakładce [Ustawienia wypłat] z opcją kliknięcia "Przejdź do PayU" - tam trzeba dodać zdjęcie dokumentu tożsamości do weryfikacji.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Syrena_zT   jakieś pytania🤔

obraz_2025-06-02_161722378.png

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Po siedmiu latach bezproblemowego działania?

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Nie mam pojęcia jak to zrobić. I co teraz? Zapytać prawniczki?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Abraqstern  zapytaj dziecko, albo wnuczka, teraz na Allegro już nic nie jest jak kiedyś, ale taka weryfikacja obejdzie się bez prawnika

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Mógłbyś się powstrzymać, nie masz psa, którego mógłbyś uczyć aportować. 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Abraqstern to nie był sarkazm, naprawdę Twoje wnuki ogarną to w 5 minut

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Może i nie był sarkazm ale nosił jego znamiona. Kiedy zakładałem konto na Allegro mój bank poświadczył moje dane. I tak działało przez kilka lat, bez żadnych zgrzytów, i powinno moim zdaniem działać nawet jakbym zmienił obywatelstwo i miał nowe papiery. Ale jest już starym ramolem a nie nerdem i dlatego marudzę. Zrobiłem co trzeba i nadal nie ma żadnej odpowiedzi ani przelewu. TO SĄ MOJE PIENIĄDZE! Dlaczego muszę, urwał nać, o nie walczyć? Mam nadzieję, że to przeczyta ktoś ponad pyskatą moderatorką, która być może, mogłaby być moją wnuczką.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Abraqstern  Ala jak najbardziej mogła by być Twoja wnuczką, ale nie zmienia to faktu, że trzeba się przystosować do nowych zasad, teraz weszły nowe przepisy i musisz się do nich dostosować, life is brutal😔

oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Że życie jest brutalne przekonałem się w czasach PRL, coś się w nowym ustroju zmieniło, ale tylko na krótki czas, ta k.urewska inwigilacja informatyczna sprawia, że zaczynam tęsknić za PRLem. A podejrzewam, że będzie jeszcze gorzej, tak czy siak jutro konsultuje się z moją prawniczką. Umowa została zerwana jednostronnie przez Allegro. Moje pieniądze zostały zatrzymane, a nawet nie zostałem poinformowany na jaką ustawę/uchwałę się powołują. Wiem że taki leszcz jak ja nic nie znaczy, ale zawsze trochę szumu można zrobić. 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów
Abraqstern
#9 Pomysłodawca#

Wypełniłem wszystko zgodnie z instrukcją, wysłałem foto rewersu dowodu osobistego, jak do tej pory nie zwrócono mi pieniędzy, ba! nawet nie raczono poinformować mnie czy wszystko zrobiłem zgodnie z d.upy wziętymi nowymi procedurami (jeżeli to kolejny poroniony pomysł UE, to jestem w stanie to zrozumieć). Ale wracając do meritum sprawy, kiedy otrzymam swoje pieniądze? Zaznaczam, to są MOJE pieniądze. Bardzo potrzebne mi pieniądze. To doświadczenie daje mi dużo do myślenia, to są zaledwie trzy stówki ze sprzedaży książek z mojej biblioteki. Ale to samo może spotkać mnie w banku, może czas powrócić do obrotu gotówki. Czekam na odpowiedź kompetentnej osoby.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Abraqstern Tym razem połączę jeszcze wątki, ale to, co robisz to spam. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów