Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
@mjasinsk dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@gaga1211 jeżeli to wiadomość od MarcinMroz01 to zablokowaliśmy już to konto. Dziękuję za Twoje zgłoszenie!
ja dzisiaj dostałam taka wiadomość.
mi zamknął sprzedaz przedmiotu ale tez wygląda na fraud, niestety podałem wczesniej email
u mnie ten sam problem
u mnie to samo - 2 wiadomości z próbą uzyskania maila
Taka wiadomosc dzisiaj : )
@Olka5253 Dzięki! Zablokujemy to konto.
Witam,
dziś po dość króciutkiej rozmowie z osobą zainteresowaną podesłała nagle mi ona link, co samo z siebie odpaliło już moje podejrzenia. Jako, że mam stary telefon specjalnie do takich sytuacji kliknąłem przez niego i wyskoczyło mi coś a'la potwierdzenie zakupu (zdjęcie) i, mówiąc kolokwialnie, śmierdzi mi to próbą oszustwa. W internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, a chcę się upewnić co do swoich podejrzeń i potencjalnie ostrzec innych. Pozdrawiam 🙂
Tu na forum to jest na ten temat wiadomości mnóstwo ,twoje spostrzeżenie jest słuszne to próba wyłudzenia ,nic nie klikaj bo możesz wiele stracić.
@GarkosQ dobrze, że zachowałeś czujność i nie wszedłeś w link na Twoim telefonie. Czy znasz login Allegro osoby, która wysłała do Ciebie tą wiadomość?
Wystawiłem przedmiot na allegro lokalnie. Poprzez whatsappa zgłosiła się jedna osoba prosząc o sprzedaż na allegro. Osoba ta przysłała mi link https://allegro-pl.kjsa-i5az.work/cash32159744 w którym jest informacja o tym że kupując zapłacił już za produkt i teraz mam odebrać płatność. Klikam dalej i tu mam wybrać swój bank wprowadzić dane logowania. Tu zapaliła mi się lampka. Czy to nie jest przypadkiem oszustwo?
@piotrek-k82 jest to próba oszustwa. Nie klikaj w żaden link i zgłoś konto kupującego moderatorom.
Nie przypadkiem tylko z pewnością próba oszustwa, nic nie otwieraj, nie potwierdzaj, możesz stracić kasę.
@piotrek-k82 dobrze, że zachowałeś się ostrożnie. Dla pewności przeskanuj proszę komputer i telefon programem antywirusowym. Czy znasz login konta Allegro osoby, która do Ciebie napisała?
Niestety loginu nie znam. Znam tylko numer telefonu, z którego ten ktoś do mnie napisał +48792378048.
To oszust
Dostałem przed chwilą taką wiadomość przez Allegro.
Dobry wieczór, podoba mi się Państwa produkt, ale gdy przechodzę do płatności za towar z dostawą allegro prosi o adres EmelIow sprzedawcy, proszę mi go napisać, Pozdrawiam Nina Bednarek
Potem na adres email przyszła mi podejrzana wiadomość:
| ||||||
| ||||||
| ||||||
| ||||||
|