Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Obrazka nie widzimy, opisz sytuację.😁
Otrzymałem na czacie wiadomość o treści, nie mogę sfinalizowac transakcji, strona prosi o adres e-mail,
@karasinski2 Tak, to próba oszustwa. Nie podawaj swojego maila i żadnych innych danych. Kupujący tego nie potrzebuje, aby dokonać zakupu. Jeśli podasz dane, możesz stracić pieniądze.
Witam. Dzisiaj wystawiałam na sprzedaż dysk. Dostałam maila z prośbą o kliknięcie w linka gdyż podobno allegro chce potwierdzić zakup....niestety kliknelam...i straciłam pieniądze ..sprawa zgłoszona ....nie spodziewałam się jednak że to oszustwo gdyż od dawna nie sprzedawałam tutaj......
prosze o zrobienie coś z tą sytuacją....bo niestety jeśli bank reklamacji nie zaakceptuje jestem w plecy tysiąc złotych i proszę przestrzec innych użytkowników....
Zgłaszaj tu: phishing@allegro.pl
@pika969 Przykro mi, że doszło do takiej sytuacji. Koniecznie zgłoś tę sprawę na policję. Proszę Cię jeszcze o podanie adresu mejlowego, z którego przyszła wiadomość.
Mam pytanie bo mnie też oszukali dzisiaj ty też tam musiałas wpisać swój PESEL???zgłosiłas to na policję??
@91447521 jeśli podałaś w tych wiadomościach numer pesel to koniecznie zgłoś to na policję. Na ich wniosek udostępnimy wszystkie dane, które będą mogły pomóc w sprawie.
Konto osoby, która wysłała do Ciebie taką wiadomość już zablokowaliśmy.
Byłam na policji i nic z tym nie zrobili bo stwierdzili że narazie nic się nie dzieje dopiero jeśli coś się będzie działo to mam przyjść mówili tylko żeby zmienić dowód jeśli podałam i koniecznie w banku pozmieniać wszystko
@91447521 dziękuję za Twoją odpowiedź! Bardzo mi przykro, że znalazłaś się w takiej sytuacji, na szczęście szybko zareagowałaś. W tej sytuacji zabezpieczenie kont bankowych i zmiana dowodu będzie dobrym rozwiązaniem, żebyś miała pewność, że nikt nie wykorzysta tych danych.
Dostałam wiadomość na Allegro lokalnie z prośbą o podanie adresu e-mail, bo jest rzekomo wymagany aby zakończyć tranzakcje. Wydaje mi się to niedorzeczne, ale jestem nowym sprzedawcą i może o czymś nie wiem. Proszę o podpowiedź.
@rmk1479 Nie podawaj adresu e-mail. Kupujący go nie potrzebuje do zakupu. To próba wyłudzenia danych do konta bankowego, więc możesz stracić pieniądze. Poczytaj inne wątki tutaj, jest mnóstwo takich zgłoszeń.
@rmk1479 Wiesz co to jest wyszukiwarka na forum? To wpisz w nią pytanie i zobaczysz wiele wątków na ten temat.
Nie ma za co.
Ps . Tak to przekręt, email nie jest potrzebny do dokończenia transakcji.
Witam, dosłownie przed chwilą wystawiłam ogłoszenie. Dostałam wiadomość z prośbą o maila, czy allegro wymaga jakieś dodatkowej weryfikacji czy to oszustwo?
@Client:99679963 To niemal na pewno próba oszustwa. Teraz to plaga na Allegro Lokalnie. Nie podawaj maila, bo stracisz pieniądze. On tego nie potrzebuje do dokonania zakupu.
Dziękuję za odpowiedź
Witam. Dzisiaj mam dziwną sytuację.
Wystawiłem telefon na sprzedaż.
Cały czas widnieje aktywne ogłoszenie a ja otrzymałem dziwną wiadomość z adresu allegro@orders-info1.com
W treści jest napsiane że w ciągu 3 godzin musze akceptować zamówienie itp
W aplikacji allegro lokalnie nie mam żadnych zamówień od kupujących, ogłoszenie jest aktywne więc nie mam pojęcia o co chodzi.
Sprzedając wcześniej cokolwiek otrzymywałem od razu wpłatę, potwierdzenie sprzedaży. A teraz taka sytuacja?
Miał ktoś coś podobnego?