Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@SekreckiRafal podaj nazwę użytkownika @_HolaOla_ go zablokuje mniej roboty 😄
Nie mogę wrzucić ani screen shota ani zrobić zdjęcie drugim telefonem... Client 104474346.
Podawał mi linka na maila.
@SekreckiRafal to go nie klikaj, nie loguj się bo wyczyszczą Ci konto bankowe 😞
Podalem mu swojego maila, wiadomość dostalem z linkiem ale nie klikałem i usunąłem od razu wiadomość.
@SekreckiRafal Nie klikaj proszę w żadne linki ani przyciski zawarte w tej wiadomości. Zablokowaliśmy już to konto w naszym systemie.
@SekreckiRafal Podaj mi proszę login konta, od którego otrzymałeś tę wiadomość. Sprawdzimy dokładnie to konto.
Na dwóch telefonach zaznaczam zdjęcie w galerii ale nie chcą się wyświetlić.
Rewelacyjnie. Oszuści "kupują"... KAŻDE konto powinno przechodzić weryfikację, a dodatkowo usunąć możliwość robienia zakupów przez osoby bez kont. Nawet nie mogę wznowić aukcji bo nie mam na telefonie zdjęć... Mam nadzieję, że opłata za sprzedaż nie zostanie uwzględniona.
U mnie to samo
@m_tur Dzięki za zrzut ekranu - to konto jest już zablokowane
Hej rozumiem ze to
oszustwo? Client: 104479866
@dominikam82 Tak, jest to próba oszustwa. Na Lokalnie nie trzeba akceptować zamówienia. Wszystkie informacje o sprzedaży znajdziesz tutaj: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/sprzedane
Dziękuję za zgłoszenie, zablokujemy to konto.
Witam, rozumiem, że to też jest oszustwo? Client:104482627
@filleski Tak, to próba wyłudzenia Twoich danych. Dzięki za zgłoszenie, to konto jest już u nas zablokowane.
Kupujący Client: 104479866 pisze do mnie: "Witam, próbuję 'złożyć zamówienie z aIlegroIokalnie, ale usługa wymaga emaj'l 'sprzedawcy, proszę napisać do mnie, dziękuję, z poważaniem Magdalena"
Podejrzewam, że to próba oszustwa.
@czeslaw19461 Dobrze, że jesteś czujny. Na Allegro nie ma konieczności podawania mejla w wiadomości żadnemu kupującemu. Zablokujemy to konto.
Kwota od sprzedaży faktycznie nie została pobrana, ale do rozliczenia dodało mi kwotę z promowania. Od kiedy każdy może kupować bez założonego konta, i konta można zakładać bez weryfikacji - co chwila dochodzą nowe wałki od oszustów.
@Client:48981252 Dziękuję, to konto jest już u nas zablokowane.
@wojtastoxy Czy możesz przesłać mi loginy kont, od których dostałeś takie wiadomości?