Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
1 wiadomość: Witam, czy jest możliwość wysyłki? Chcę kupować przez Kup teraz, ale przy składaniu zamówienia jestem proszony o e-mail sprzedawcy, ale nie znam Pana/Pani e-maila więc nie mogę złożyć zamówienia, proszę o e-mai
2 wiadomość: Dzień dobry , proszę podać swój adres @ , jest on wymagany do "Kup Teraz" Pozdrawiam
Nie podawaj to próby wyłudzenia twoich danych i dostępu do twojego konta.
Ktoś próbuje Cię oszukać, uważaj możesz stracić kasę.
@MarCinekEe86 Podaj mi proszę loginy kont, od których dostałeś te wiadomości.
Zglosilem na czacie allegro na messanger zostaly juz zablokowane te dwie osoby🙂
@tauratdc Cześć. Prześlij mi proszę zrzuty ekranu z tymi wiadomościami i widocznym loginem konta.
wysłałem . Oszust wysłał na mojego maila wiadomość , która zatytuowana była allegro dostawa. Strona wyglądała tak jak strona Allegro i przekierowywała na stronę banku
@tauratdc To konto jest już zablokowane. Czy zalogowałeś na stronę banku swoimi danymi? Jeśli tak, to pilnie skontaktuj się ze swoim bankiem i przedstaw całą sytuację. Jeśli nie, to na wszelki wypadek przeskanuj swoje urządzenie programem antywirusowym.
Nie zalogowałem się do banku. Proszę o nagłośnienie próby wyłudzenie w tym stylu . Pozdr
Hej, u mnie to samo. Ten sam tekst w trzech wiadomościach odnośnie trzech różnych aukcji. Od: Client:104610886
Przydałaby się opcja zgłaszania tych cwaniaków bezpośrednio w aplikacji.
@Client:28351250 Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
W przypadku zakupu przedmiotu z mojej aukcji, muszę potwierdzić przelew od kupującego w wiadomości e-mail? Dostałam wiadomość, że kupujący chce wpłacić, a ja muszę to zaakceptować.
To próba oszustwa, nic nie podawaj, w nic nie klikaj.
Nic nie musisz zaakceptować. To oszust. W nic nie klikaj i niczego nie podawaj bo możesz stracić pieniądze.
@ulka_19 Cześć. Jest to próba wyłudzenia danych - żaden kupujący nie potrzebuje Twojego adresu mejlowego. Podaj mi proszę login konta, z którego poproszono Cię o adres mejlowy.
@ulka_19 Dziękuję, konto zostało zablokowane.