Cześć, czy to oszustwo?
Godzinę temu wystawiłem przedmiot na sprzedaż i po kilku minutach już 2 osoby proszą o adres email!
Proszę o sprawdzenie tych kont bo to nie są klienci tylko oszuści !
@Worldsprzedaz dziękuję za Twoje zgłoszenie! Pierwsze konto zostało zabezpieczone, drugie zablokowaliśmy.
Świeżo wystawione ogłoszenie i już próba pozyskania e-maila.
Użytkownik: matious
@soulmate2008 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Kolejne konto:
Client: 107190299
@soulmate2008 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
użytkownik "walmor84"
i wiadomość jaką otrzymałem:
"Dzień dobry , jestem zainteresowana zakupem , czy mógłby Pan/Pani , podać mi swoje @mail adres , które mogłabym kupić na allegro z dostawą do Zgierza , pozdrawiam"
Drodzy administratorzy Allegro, chyba już czas na możliwość zgłaszania takich fejkkont z poziomu okna wiadomości.
@ForBiker_pl dziękuję za Twoje zgłoszenie! Konto zostało już zabezpieczone i dziękuję za Twoją sugestię, aby ułatwić zgłaszanie takich wiadomości.
Kolejna próba ...
użytkownik: malgosiagardon
"Witam, czy jest możliwość wysyłki? Chcę kupować przez Kup teraz, ale przy składaniu zamówienia jestem proszony o e-mail sprzedawcy, ale nie znam Pana/Pani e-maila więc nie mogę złożyć zamówienia, proszę o e-mai"
Mam już kilka próśb o podanie adresu email:/ Użytkownicy to :
@bart609 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Podane konta są już zablokowane.
Następny oszust:
@mr23 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Część, też otrzymałem podobną wiadomość (to już trzecia w tym tygodniu...), tym razem od milab. Login do zablokowania.
@Armand87 Dziękuję, to konto jest już u nas zablokowane.
Od jakiegoś czasu dostaje takie pytania, mam to każdorazowo zgłaszać czy jest jakiś formularz do tego.
ja na razie taka sytuacja zdążyła się od użytkowników
ilona0282
Gambit15
kin9g
Client:107121630