Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Eh, ja niestety też miałem przyjemność:
"Dzień dobry! Próbuję złożyć zamówienie poprzez przycisk "Kup teraz", ale proszą mnie o napisanie e;maIa sprzedawcy. Proszę Pana podać swój aktywny e;maI adres."
oraz:
"Witam , jestem zainteresowany kupnem , ale mam mały problem , strona chce abym "Wpisał @ adres sprzedającego" którego nie znam , a Pan nie umieścił go w ogłoszeniu , więc proszę o niego , bo kontaktowałem się z pomocnikiem , i poinformowano mnie , że na ten adres zostanie wysłany list w celu otrzymania zapłaty i potwierdzenia sprzedaży , serdecznie pozdrawiam"
(to było nawet ze zrzutem ekranu z danymi...)
@zabsko Bardzo Ci dziękuję. Na obu tych kontach doszło do włamania, dlatego ktoś rozsyłał z nich tego typu wiadomości, ale oba już zabezpieczyliśmy.
Dostałem wiadomość o treści "Dzień dobry! Próbuję złożyć zamówienie poprzez przycisk "Kup teraz", ale proszą mnie o napisanie e;maIa sprzedawcy. Proszę Pana podać swój aktywny e;maI adres."
od użytkownika:
Dostałem coś takiego od allegrowicza inokszok.
Dzień dobry! Próbuję złożyć zamówienie poprzez przycisk "Kup teraz", ale proszą mnie o napisanie e;maIa sprzedawcy. Proszę Pana podać swój aktywny e;maI adres
Ehh spam na mój mail incoming in 3..2..1... 😞
@Client:43155308 Dziękuję, już działamy w sprawie tego konta.
Podejrzane wiadomości:
barbara30_2007
Dzień dobry!
Próbuję złożyć zamówienie poprzez przycisk "Kup teraz", ale proszą mnie o napisanie e;maIa sprzedawcy.
Proszę Pana podać swój aktywny e;maI adres. Taką wiadomość otrzymałem od tej pani.To próba wyłudzania danych!!!
@kumyczek To oszustwo, coś gorszego niż wyłudzenie. Nie podawaj, nie odpowiadaj.
@kumyczek Bardzo dziękuję Ci za zgłoszenie, konto zostanie zabezpieczone.
@Jareksolty Cześć. To konto zostało już zablokowane, dziękuję za zgłoszenie. Na przyszłość - nie podawaj proszę swojego adresu mejlowego, żaden kupujący go nie potrzebuje do finalizacji transakcji.
Dostałem wiadomość z tym samym zdjęciem i prośbą o maila z konta
@Badur94 Dziękuję bardzo, konto zostało zabezpieczone 🙂
94864103 próbował dokonać oszustwa prosząc o email aby dokończyć płatność. Podałem swój mail i dopiero jak otworzyłem email zorientowałem się, że jest to strona podrobiona pod allegro i niezabezpieczona. Na szczęście nie podałem żadnych innych danych. Proszę o interwencję w sprawie tego konta.
@Client:35110498 Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zabezpieczone 🙂
Cześć, wystawiłem na Lokalnie przedmiot. Zainteresowany zakupem odpisał mi na czacie, że potrzebuje mojego adresu, by móc kupić przedmiot a ja otrzymał środki. Nie uśmiecha mi się podawanie moich danych. Faktycznie tak jest?
@misiek_s007 nie, kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila ani numeru telefonu, żeby sfinalizować zakup. Nie podawaj proszę tych danych. Widzę, że to konto zostało już zabezpieczone, a jego właściciel poinformowany o włamaniu.
Na przyszłość możesz zgłaszać nam takie wiadomości w tym wątku.
Kobra4x4