Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Nie unikniesz tego typu działań. Ozusci przysyłają nam link żeby w niego kliknąć lub proszą o dane. Nie klikajmy w żadne linki i nie podajemy żadnych danych bo możemy stracić pieniądze. Jeśli są jakieś wątpliwości to zawsze możemy poprosić o pomoc allegro co do danego użytkownika, oni już będą wiedzieli co zrobić,zablokują to konto.
@Radhoje, była to próba wyłudzenia. Zablokowaliśmy wskazane przez Ciebie konto.
Ok dziękuję, czyli rozumiem że na tą chwilę nic się nie dzieje że podałem maila, gorzej jakbym wszedł w link z maila tak?
@Radhoje, tak, choć dla pewności możesz zmienić hasło do skrzynki mejlowej. 🙂
Ok dziękuję i pozdrawiam
Ten Client:104932554 poprosił mnie o podanie maila. Niestety podałam mojego maila proszę o pomoc. Czy to dla mnie niebezpieczne. Co mogę z tym zrobić. Następnie otrzymałam takiego maila od allegro. Czy to normalne czy to jest zgodne z działaniem allegro?
Taką informację otrzymałam na maila:
Transakcja została pomyślnie zakończona
Numer zamówienia: #448777
Data płatności: 06/04/2022
Aby otrzymać środki:
przyjęcie płatności
Jeśli przycisk nie działa, można skopiować link:
https://shipment-pay.xyz/s/gFrCuqKU
Technologia 3-D Secure, Verified by Visa i MasterCard Securecode zapewnia bezpieczną płatność
@niania2707 Nie, to próba wyłudzenia Twoich danych, dlatego nie klikaj w żadne linki zawarte w tej wiadomości, ani nie podawaj żadnych danych. Dla bezpieczeństwa zmień proszę hasło do swojego konta w tej zakładce oraz włącz dwustopniowe logowanie. No i w przyszłości nie klikaj w żadne linki, z podejrzanych wiadomości, które dostajesz. To konto jest już zablokowane w naszym systemie.
@Client:103108020 czy możesz podać logiin osoby, która poprosiła Cię o podanie e-maila?
klient o numerze 10390664 , 103542279 chcą rozmawiać tylko na whatsApp sądzę ,że to powtórka , nieuczciwości, wcześniej prosili o email. Czy można to sprawdzić.
@wlamar konto Client:103542279 jest już zablokowane - dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Zablokowaliśmy też konto Client:103906964 brakowało jednej cyfry w Twoim zgłoszeniu, ale udało mi się je odnaleźć. Jest już zablokowane tak samo jak Client:103927131.
Dzień dobry, ktoś pyta mnie o e-mail czy to oszustwo?
@slowik121 Tak, nie podawaj maila, nic nie klikaj, niczego nie potwierdzaj, bo stracisz pieniądze.
@slowik121 tak, to próba wyłudzenia danych. Gdy otrzymasz e-mail od tych osób bardzo proszę nie wchodź w żadne linki ani nie podawaj danych. Konta osób, które do Ciebie pisały są już zablokowane. Dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Zapewne, nie podawaj.
@tunia999, tak, to próba wyłudzenia. Zablokowaliśmy to konto.
Kupujący pod nazwą :
Nie podawaj, możesz zostać oszukany. Masz tu na forum setki wątków o tym.
@msmz, tak, to forma wyłudzenia - zablokowaliśmy już to konto. 🙂