Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Oszust pod podany email wysyła wiadomość upozorowaną na pochodzącą od allegro lokalnie z linkiem do rzekomego potwierdzenia transakcji. Wyłudza w ten sposób dane do logowania do banku, konta paypal albo numery kart itp.
Podałem mu dane karty. Co mam teraz zrobić proszę o szybką odpowiedź
Zablokować ją w banku
Następny , najpierw wysłałem pozniej przeczytalem ostrzeżenie 😑
nastepny kacap
@Domingos1992 Dziękuję, oba konta są już u nas zablokowane.
@BRT80 Sprawdziliśmy ten numer telefonu, ale konto do którego jest przypisane jest w porządku, więc nie możemy go zablokować. Nie odpowiadaj proszę na tę wiadomość, a najlepiej zablokuj ten numer na WhatsAppie.
Własnie tez dostalam prosbe o adres email Client:104702366
@cattibor dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam, proszę o zablokowanie użytkownika
Wrzucam zrzut ekranu
@evitka24 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Client:50503776, to konto jest już zablokowane. 🙂
Witam
Client:106980408 - również prosi o przesłanie emaila w celu potwierdzenia płatności z dostawą.
generalnie raz na jakiś czas otrzymuję takie prośby - gdzie generalnie można zgłaszać takie sytuacje?
pozdrawiam
@Beyzi Możesz zgłaszać je tutaj, sprawdzamy wszystkie zgłoszenia od Was i blokujemy konta, które łamią nasz regulamin. W sprawie tego, które wskazałeś już działamy.
dowsikow
@mkanik dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry. Nie mogę złożyć zamówienia przez ''kup'teraz''. Jestem proszony o podanie emaila sprzedającego, wpisz go tutaj.
nie podawaj , to oszust @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tak też myślałam. Dzięki
@Grust1 Tak, to próba wyłudzenia Twojego adresu mailowego, ale na tym koncie doszło do włamania, dlatego już je zabezpieczyliśmy.