Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Otrzymałem żądanie podania adresu email
Kupujący przesłał screen uwiarygadniający, czy to próba wyłudzenia, czy nieznana procedura?
Treść wiadomości:
𝗧𝘄𝗼𝗷 𝗽𝗿𝘇𝗲𝗱𝗺𝗶𝗼𝘁 https://allegrolokalnie.pl/oferta/technics-ottava-scc500-kfb 𝘇𝗮𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘄𝗼𝘄𝗮𝗻𝘆 𝗱𝗹𝗮 𝗸𝘂𝗽𝘂𝗷𝗮𝗰𝗲𝗴𝗼 - 𝗖𝗹𝗶𝗲𝗻𝘁:𝟭𝟭𝟬𝟱𝟬𝟭𝟲𝟰𝟬
witam! zainteresowany: Technics OTTAVA SC-C500 za 3 299zl
Czy możesz wysylc mi swój adresy e-@(spójrz na zdjęcie),na czacie.
Pozdrawiam, przesyłam zdjęcie🙂
@lolowo dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam,
Wtawiłem przedmiot i dostałem taką wiadomość:
"Płatne! Przedmiot oczekuje na wysyłkę
Aby zambweme, nality podać adres e-matt sprzedawcy, Sprzedawta jest nibowlatany do postana atremalne crace. Sprzedawca otrzyma wiadomość e makin beste mog poet ze zamowiena i otrzymać "Instrukcje"
Mam też taki komunikat:
"Poczekaj aż kupujący opłaci zakup"
Czy można anulować sprzedaż?
Dziękuję za pomoc z góry
@Client:102494118 dziękuję za Twoje zgłoszenie. Konto tego kupującego jest już zablokowane. Oferta zostanie wznowiona automatycznie gdy minie 5 dni od zakupu, nie mamy możliwości anulowania sprzedaży, możesz ponownie wystawić ofertę, tylko pamiętaj proszę wyłączyć automatyczne wznowienie po 5 dniach.
Dzień dobry, u mnie również podobna wiadomość
@lehubert505 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry u mnie również taka sytuacja, niestety podałem adres mail zanim pomyślałem, że coś jest nie tak.
@Client:100375024 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@b19 dziękuję za zgłoszenie, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
Dzień dobry
Zgłaszam próby wyłudzania danych.
Proszę o zablokowanie kont.
Właśnie otrzymałem wiadomość o adres email i niby rezerwację na przedmiot który wystawiłem
Użytkownik: jbialk11
Dzień dobry u mnie również taka sytuacja, niestety podałem adres mail zanim pomyślałem, że coś jest nie tak.
@Client:100375024 Nie klikaj w nic co przyjdzie o odbiorze płatności itp. itd.
Powinno być ok jeśli nic nie klikniesz.
Jeśli natomiast kliknąłeś i podałeś jakiekolwiek dane logowania, hasła itp to w trybie natychmiastowym wszystko pozmieniaj.
W przypadku podania danych logowania do bankowości natychmiast kontaktuj się z infolinią banku i zgłoś sprawę.
Witam,
To samo u mnie, prosba o udostepnienie maila (screen 1)i screen ktory rowniez zalaczam (screen 2), rzekomo ze strony allegro, bardzo wiarygodny swoja droga.
@jasioslawski @Adam_Night @Adek8 dziękuję Wam za zgłoszenia, już działamy w sprawie kont, które tutaj wskazaliście.
Ta fotka pojawia się często w zasadzie można by ją wsadzić jako wzorcowy spam do filtra ...
Ja tego nie rozumiem jak jakaś fotka lekko rozmyta jest wiarygodna - trzeba patrzeć na komunikaty w zakładkach allegro !
Witam,
wystawiłam na sprzedaż komputer i osoba, która zarezerwowała chce wyłudzić dane np. adres e-mail. Jego nick to: HHMI1
oraz z drugiego konta: sfediakov
Osoba która "niby" zakupiła a nie wpłaciła pieniędzy to:
Proszę o przywrócenie mojej aukcji (obecnie widnieje jako zakończona) i stosowne działania wobec wymienionych osób. Co dalej robić? Pozdrawiam.
@ania_coola Dziękuję za zgłoszenie! Konta zostały zabezpieczone. Przykro mi, ale nie mamy możliwości przywrócenia Twojego ogłoszenia za Ciebie.
Witam.
prosi o podanie nr telefonu. Proszę o sprawdzenie kupującego.