anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę wycofać ofertę licytacji na prośbę kupującego w allegro lokalnie?

Komputery-Lodz
#2 Obserwator

Czy mogę wycofać ofertę licytacji na prośbę kupującego w allegro lokalnie?

Kupujący wbił zbyt wysoką kwotę i teraz chciałby ją wycofać, jak to może zrobić on jako kupujący bądź ja jako osoba sprzedająca.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Komputery-Lodz 

Na Lokalnie kupujący nie wycofa oferty sam. Jeśli poprosi o to na czacie, musisz zakończyć aukcję i wystawić ją od nowa.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Komputery-Lodz
#2 Obserwator

Dzięki, tak właśnie myślałam,masakra z tymi zasadami allegro jest,coraz gorzej... chyba trzeba przestać tu co kolwiek handlować.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Komputery-Lodz 

To nie są nowe zasady więc sprzedajac na Allegro godziłeś się na nie. No chyba, że nie zapoznałeś się z nimi wcześniej. No ale to już był Twój obowiązek.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

problem w tym że z prawnego punktu widzenia przybicie w aukcji = umowa z kodeksu cywilnego jest obowiązująca i cena jaką zaoferował, ergo jak zamkniesz akcję wygrywa ten co dał najwyższą w tym momecie ofertę i sądzie takiego ukrzyżujesz z pozwu cywilnego o zapłatę za towar tyle ile wylicytował a są durnie co dla zabawy walą przebitki po 100000zł i myślą że im nic nie grozi bo robią to z fejkowego konta tylko że za takich allegro beknie za nieprawidłową weryfikację danych do pozwu cywilnego gdyby ich oskarżyć. KC jasno mówi muszą obie strony odstąpić od umowy więc w rozmowie z kupującym musisz i ty i on wyrazić wolę uznania tego zakupu za niebyły na poczet ewentualnych roszczeń prawnych. @Komputery-Lodz  

oznacz moderatorów