Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalnie, odbiorca wybrał wysyłkę do paczkomatu, wszystko opłacił po czym poprosił o zmianę telefonu kontaktowego. Nie wygenerowałem jeszcze listu przewozowego. Czy sprzedawca lub kupujący ma możliwość zmiany numeru kontaktowego odbiorcy?
@prelezabiusz Spróbuj zmienić numer telefonu w danych kupującego przed wygenerowaniem etykiety na stronie Allegro. Jeśli się nie da, nadaj bezpośrednio ze strony InPost, tam będziesz mógł wprowadzić jego nowy numer telefonu. Wysyłka będzie 2-4 zł droższa.
@prelezabiusz a jak klikniesz przygotuj paczkę nie możesz zmienić telefonu ? rozumem że nadajesz przez allegro ?
Tak, nadaję przez Allegro. Po kliknięciu w przygotuj paczkę też nie mam możliwości edycji danych odbiorcy niestety. Kupujacy też nie może tego zrobić. Odbiorca zmienil dane w Allegro ale wygląda ze to nie ma zastosowania dla rozpoczętych już transakcji. Chyba nie znajdę innej opcji na zmianę juz.
@prelezabiusz wstecz nie zadziała 😞 zaraz wezwiemy wsparcie @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Chyba że nadasz ciut drożej przez https://inpost.pl/SzybkieNadania
@kostas11 zaproponowałem odbiorcy 2 rozwiązanie
1) nadanie paczki przez Inposta bezpośrednio
2) Nadanie paczki ze złym numerem telefonu (nie jest aktywny więc nikt niepożądany paczki nie odbierze) i odbiór paczki na podstawie kodu odbioru, który przyjdzie mailem.
Wybór oczywiście należy do kupującego, no chyba, że wsparcie będzie w stanie pomoc inaczej 🙂
@prelezabiusz dobre rozwiązanie 🙂
@prelezabiusz Nadaj bezpośrednio, tak aby miał kod tu i tu.
Nadasz z nieprawidłowym numerem telefony, paczka zaginie, InPost będzie tłumaczył, że kod SMS-em wysłał i będzie problem. Kupujący chętnie dopłaci 2 zł, jeśli nie, sam dopłać.
@xyz96 Racja. Te 2 zł to nie problem, a orientujecie się może jak z ewentualnym zwrotem? Jak nadam przez Inposta to kupujący za zwrot będzie musiał sam zapłacić?
@kostas11 Przy wysyłce przez Allegro za zwrot nie płaci. Poza Allegro InPostem chyba tak, ale pewności nie mam. Zadzwoń na infolinię.
"Przy wysyłce przez Allegro za zwrot nie płaci" - to na AL są (bezpłatne) zwroty?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Chyba ktoś dziś ma słaby dzień, a niby nigdy się nie myli.🤣🤣🤣
@kostas11 Odnoszę wrażenie, że @prelezabiusz nie chodziło o zwrot nieodebranej przesyłki (bo pytanie skonstruował tak, jakby chodziło o zwrot zainicjowany przez kupującego).
@prelezabiusz
odbiór paczki na podstawie kodu odbioru, który przyjdzie mailem
Czy InPost jeszcze wysyła mail-em kody odbioru ?
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, już się dogadaliśmy z kupującym.
@A3dam "Czy InPost jeszcze wysyła mail-em kody odbioru ?" - wysyła na 12 godzin przed upływem terminu odbioru paczki.