Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hello Am really interested in buying your Tools from you ,if the Advert is still vaild kindly get back to me at (eamancadby@gmail.com) for more conversation
Best Regard
Eaman
Witam, ten pawelrytelewski1986@gmail.com to oszust, wykorzystuje Paypal, jego pomysł to zakup poza Allegro i wysyłka do Nigerii, niby dolicza 400 zł za przesyłke ale.... reszta jest dosyć żenująca i słaba, nie zemną te numery, ostrzegam bo trudno sie zorientować. I wyraźnie unika Allegro. Pozdrawiam
I wysyła taki typ skrina zeby allegro nie mogło skontrolować treści wiadomości
@DejaVie, to konto jest już zablokowane.
Odezwał się do mnie chyba ten sam, co poprzednio oszust: tomwill3948384858484933964@gmail.com
Wcześniej był to alectramblay71@gmail.com
Drugi pisał, że jest z Niemiec, więc prosi abym zadzwoniła do niego pod numer zupełnie nie przypominający niemieckiego 😛
Straszne! A ludzie się nabierają
@maber_82 Jeśli uważasz, ze to próby oszustwa to przesyłaj, zgłaszaj takie wiadomości na phishing@allegro.pl
Próbują cię oskubać z kasy lub wyciągnąć twoje dane ,zgłaszaj do allegro niech go zablokują ale i tak niebawem powróci w innym wcieleniu i dalej będzie szukał swojej ofiary.
Ostatni wysyp tego typu prób. U mnie w ciągu dwóch-trzech dni trzy nowe.
Client:98827772
Kupujący. Witam, czy ten przedmiot jest nadal dostępny w sprzedaży? jeśli tak, prześlij mi ostateczną cenę na mój e-mail na adres {louislopez299@yahoo.com}
Client:98757666
Kupujący. dzień dobry ?
czy Twój aparat jest nadal dostępny w sprzedaży Odpowiedz mi bezpośrednio na mój e-mail: anaakiki686@gmail.com
Client:98632123
Kupujący. Hello, is this camera still available? If yes kindly get back to me at my personal email (katdamian7@gmail.com) or text me on Telegram Chat (+1 484-272-2991) for further conversation.
Czy Allegro jako organizacja nic więcej nie robi poza ręcznym blokowaniem pojedynczych kont? W zasadzie co powiadomienie to oczywiście scam...
To są boty generowane losowo ? Bo w sumie też nie wierzę, że ktoś zadaje sobie tyle marnego trudu..
Do zablokowania - ta sama wiadomość, tylko nr klienta się zmienił:
Client:98963096
Witam, czy nadal masz na sprzedaż swój przedmiot na allegro? jeśli tak, proszę o kontakt na mój osobisty e-mail .... (leopoldchristoph1990@gmail.com)
@Agaska5 @szymall @kermowan dziękuję za Wasze zgłoszenia! Podane przez Was konta są zablokowane. Ze względów bezpieczeństwa nie ujawniamy naszych metod postępowania w takich przypadkach, ale pracujemy nad tym, żeby takich wiadomości nie było na Allegro Lokalnie. Bardzo doceniamy, że zgłaszacie nam takie wiadomości!
Ja dostałem taką wiadomość: "Nadal Na sprzedaż?odpowiedz mi z powrotem do pawelrytelewski1986@gmail.com"
@stefan_80, mogę Cię prosić o wskazanie loginu tego użytkownika?
Tak, oczywiście:
Client:103202025
wiadomość z 7.11.2021 godz. 23:39
@stefan_80, to konto już zablokowaliśmy - dzięki! 🙂
Ja również dostałem wiadomość o podobnej treści od pawelrytelewski1986@gmail.com.
Nazwa użytkownika to:
Client:103311365
@ruineer Przekazuj, przesyłaj takie wiadomości na phishing@allegro.pl
Próba oszustwa ,nie dyskutuj z nim zgłoś do allegro .
@ruineer Oszustwo, nie masz kasy na koncie, nie wysyłasz.😁