Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałabym zgłosić próbę oszustwa i wyłudzenia.
Taka sytuacja:
Client: 105163622
„Dobry wieczór. Czy to ogłoszenie jest nadal aktualne? Chciałabym kupić ten produkt. Proszę podać swój adres e-mail, abym mógł złożyć zamówienie. Życzę Wam dobrego nastroju, dziękuję.”
Przyznaje, że zlapalam się, ale pożar chyba ugaszony. Dostajecie potem maila z próbą przyjęcia płatności i trzeba podać wszystkie dane do banku itd. Uważajcie!
@agniess_6a, dzięki za sygnał, zablokowaliśmy to konto. 🙂
@mr_oma W związku z tysiącami postów o próbach oszustw na lokalnie, jesteście w stanie wytłumaczyć dlaczego Allegro do tej pory nie dodało na samej górze (albo gdziekolwiek indziej) banerka ostrzegającego o wyłudzeniach/oszustwach? 🙂
Sama informacja o "bezpiecznych zakupach" nie chroni kupujących przed spamerami wyłudzającymi maile. Zakładam, że według Was taka informacja może odstraszać kupujących z wiadomych powodów, ale według mnie to ukrywanie bardzo ważnych informacji. Banki jakoś potrafią poinformować o potencjalnych oszustwach w ich serwisach, może czas na jakiś ruch przez Allegro?
Nawet jakby wielkimi literami było napisane na nagłówku czatu z jakiego maila przychodzi powiadomienie od Allegro o płatności czy cokolwiek, jakieś zaostrzone procedury weryfikacji i użytkowników i samej sprzedaży
Dzięki
Witam, Ja właśnie dostałam takiego emaila wczoraj. Wystawiłam buty do sprzedazy. takiego samego, bez podpisu z imienia tylko client i numer.
Client:105186633
@Joan73 Dziękuję, to konto jest już zablokowane
@Joan73 To konto również jest już zablokowane
zgłaszam to samo
Client:105189472
"Czy możemy zorganizować dostawę Twoich towarów? Jeśli tak, to do jej zorganizowania potrzebny będzie adres e-mail. Ja zajmę się wszystkimi kosztami, a allegro będzie nadzorować cały proces dostawy."
@wisona Dziękuję, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
U mnie kolejna próba, tym razem client:105171819