anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dla czego algorytm allegro nie pokazuje w pełni ofert z allegro lokalnie ?

waszmarket_pl
#1 Nowicjusz#

Witam, 

Jak w temacie, Allegro nie pokazuje w pełni ofert z Allegro Lokalnie. Prosty przykład: mam wystawioną na licytację kasetę PAKTOFONIKA na Allegro Lokalnie, a gdy odpalam klasyczną wersję Allegro i wpisuję w okno wyszukiwania frazę „Paktofonika” (nic nie modyfikując) oraz zostawiam ustawienie na „wszystkie kategorie”, wyszukiwarka wyświetla wyniki w liście. Przewijam ją do końca i nie ma tam mojej licytacji (uważam, że to BARDZO SŁABE). Dopiero po zastosowaniu filtra, np. wybierając nośnik – w tym przypadku „kaseta” – wyszukiwarka łaskawie na szarym końcu pokazuje wynik z Allegro Lokalnie.

Czy to standard? Bo jeśli tak, to naprawdę trzeba się nieźle postarać, aby odnaleźć przedmioty z Allegro Lokalnie w klasycznej wersji Allegro.

Ciekaw jestem waszych opinii

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kostas11
#21 Demiurg#

@waszmarket_pl już dawno rozdzielili po zmianie na widok produktowy, po drugie zbyt duże różnice są w prowizjach, wedle mnie to słuszna decyzja 🙂

Od grudnia firmom konta firmowe też zakończyli oferty i nie mogą wystawiać na Lokalnie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@waszmarket_pl 

Mielone od 2 miesięcy. Oferty z AL nie bardzo pasują do listingu produktowego.

oznacz moderatorów

waszmarket_pl
#1 Nowicjusz#

Czyli należy traktować je z grubsza jako dwa odrębne portale. Niby pokazują produkty z Allegro Lokalnie, ale bardzo niechętnie. Znajdziesz je, jeśli mocno się postarasz – bez dodatkowych filtrów możesz o tym zapomnieć.

Moje rozczarowanie wynika z faktu, że jako osoba prywatna, która często coś kupuje na Allegro, nie spodziewałem się, że mogę być wprowadzany w błąd przez niepełne wyniki wyszukiwania. Teraz, szukając danego produktu, muszę sprawdzać go osobno na obu platformach.

Nie poruszam tutaj kwestii, czy produkt wystawia firma, czy osoba fizyczna, ale sam fakt, że w wynikach wyszukiwania klasycznego Allegro nie pojawiają się produkty z Allegro Lokalnie.

oznacz moderatorów