anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dla czego w obliczu masowych fałszywych zakupów utrzymuje się 5 dniowy termin wznowienia ???

auto-matic
#10 Popularyzator#

Czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć co uzasadnia 5 dniową zwłokę ?

Jeśli ktoś nie opłaci w ciągu 24 h to szanse na to że tego dokona później są nikłe .

A w tym czasie można by sprzedać przedmiot ! Jest wiele niezadowolenia z tego wymogu u zawiedzionych sprzedawców tymi praktykami oszustów .

Sami sobie blokujecie potencjalne prowizje i wzrost sprzedaży

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_, bo w handlu to ruch generuje zyski ...

A te dodatkowe manipulacje przy szybszym wznawianiu  - nie każdy ma czas na zabawę , pomijam dłubanie z rozliczeniami i zwrotem opłat etc.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kostas11
#21 Demiurg#

@auto-matic bo są też płatności na poczcie, przelewem i taki się księguje 3 - 5 dni 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

auto-matic
#10 Popularyzator#

Ależ zgoda - są rubryki dotyczące typu płatności na jakie godzi się sprzedawca !

Jeśli ich nie oznaczy jako opcji - tylko pay z monitoringiem allegro to PO co 5 dni ???

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@auto-matic jakie rubryki, operator PayU czy P24 też daje możliwość opłacenia przelewem 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz pewność że nie opłaci możesz wystawić od nowa, tam wyłaz wznawianie, w razie czego zwrócisz śrdoki kupującemu, ale pamiętaj że istnieje przelew tradycyjny nadal i taki się księguje do 5dni.

oznacz moderatorów

auto-matic
#10 Popularyzator#

Przecież zapisuje się w skrypcie rodzaj płatności wybranej przez kupującego i gdy oznaczy tą opcję powinno się dopiero ukazywać 5dni czekania na ew. płatność ! Pozostałe natomiast 24h !

oznacz moderatorów

auto-matic
#10 Popularyzator#

Wiem że istnieje , nawet  istnieje płatność przez agencje od opłat , lecz pytanie kto posługujący się telefonem a nawet kompem do poszukiwań rzeczy i zakupów płaci potem na poczcie ???

To archaizm jak książeczka oszczędnościowa ,telegram i budka telefoniczna i dalekopis a nawet fax !

Mam 64 lata i nie znam nikogo co by tak robił ,lecz znam osoby co mnie dają pieniądze i ja za nich robię opłaty z mego konta ...

Może analiza jakaś i statystyka czy ktoś ostatnio tak płacił , wątpliwe to nieco trzymanie się tradycji gdy ludzie płacą masowo blikiem , numerem karty itp. natychmiastowym efektem !

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Z tego co się orientuje, to jest to minimalny termin przewidziany przez prawo (KC daje zaś stronom aż 30 dni na realizację umowy).

A co do szybkich płatności, to i tu czasem zdarzają się poślizgi, nawet kilkudniowe.

oznacz moderatorów

auto-matic
#10 Popularyzator#

A jednak cud ! Zmiany ! Zmiany ! Dało się !!!

oznacz moderatorów