Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed zimą wyłączam dostawy listem poleconym, ponieważ mam małą górkę, mam prolbemy z wyjazdem, ślisko, gmina ma gdzieś posypywanie po ich drodze, na Pocztę mam daleko. Po zimie chcę powrócić do dostawy z Poczty. Na Allegro Lokalnie wyświetla mi tylko częśc dostaw i tak mam: list polecony ekonomiczny, a listu poleconego priorytetowego nie ma. Jak to ogarnąć, w Allegro mam ustawione wszystkie, które używam?
Po prostu Allegro usunęło część opcji dostaw. Podobno dlatego, że były mało popularne.
List polecony ekonomiczny kosztuje 7,30zł i dla małych towarów opłacalny dla klienta, ale jest konkurencją dla Inpostu. Idzie 5 dni.
A list polecony priorytet kosztuje 9,30zł, idzie 2 dni i też jest konkurencją dla Inpostu.
Poza tym Ktoś nie chce chodzić do paczkomatu, bo ma daleko to wybiera list polecony priorytet. To samo jest z paczką ekonomiczną.
Nie do końca. Jak sprzedajesz jako firma, to do ceny listu poleconego czy paczki pocztowej musisz doliczyć 23% VAT-u (zwolnienie przysługuje tylko operatorowi wyznaczonemu).
Czasem lepiej nadać Pocztexem, bo tam jest VAT 23%, więc nie trzeba go doliczać do kosztów przesyłki.