Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
kupujący napisał mi w wiadomości prywatnej, że dane do wysyłki (przez InPost) kupionego przedmiotu wpisał w czasie dokonywania zakupu.
Gdzie mogę znaleźć te dane na Allegro Lokalnie? Widzę w "zamówieniach od kupujących" tylko informację "Odbiór w punkcie: Paczkomaty 24/7 InPost - przedpłata".
Z góry dziękuję! 🙂
Ale tam widzę tylko sposób zamówienia (paczkomat) ale nie widzę danych potrzebnych do nadania paczki tym sposobem 😞
@wSzkleZamkniete Może nie podał danych. Skontaktuj się z nim i weź adres paczkomatu. Przesyłkę i tak musisz nadać tradycyjnie, nie przez Allegro.
No właśnie napisał mi w wiadomości, że podał wszystkie dane wypełniając formularz zakupu.
W zwykłym Allegro można pobrać takie dane, a w AL nie widzę takiej opcji.
Oczywiście mogę się z nim skontaktować, ale chciałabym wiedzieć, czy AL ma taką opcję i ja jej nie widzę, czy o co chodzi 🙂
@wSzkleZamkniete Jak tak sprawdzam u siebie, to w zakładce "zamówienia od kupujących" na AL mam wszelkie potrzebne dane (systemowe), czyli adres i symbol paczkomatu, imię oraz nazwisko, nr telefonu i mejla kupującego. Poza tym w dodatkowych informacjach mam od niego wiadomość tekstową.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
O, no właśnie!
Ja nic takiego nie widzę niestety 😞
@wSzkleZamkniete U mnie wygląda to tak (wybacz, że pozmieniałem dane, ale sama rozumiesz - RODO😁).
Dzięki wielkie!!!
U mnie widok kończy się na "odbiór w punkcie...przedpłata" i nie da się tego "rozwinąć" w żaden sposób, żeby widzieć pozostałe dane...
No nic, rozumiem że po prostu powinnam się skontaktować z kupującym i poprosić o dane ponownie 😞
@wSzkleZamkniete Skontaktować się powinnaś na pewno. Pytanie tylko, czy to jest jakiś kolejny błąd AL...
Tak swoją drogą, to ten problem masz w apce, czy na stronie www?
@_HolaOla_ Rzucisz okiem?😛
Na stronie www, nie używam apki:)
@wSzkleZamkniete Może nie podał, a zapłacił?
Zapłacił i napisał że podał 🙂
@wSzkleZamkniete Prześlij zrzut ekranu z widokiem formularza u Ciebie. Napisz też czy w powiadomieniu, które od nas dostałaś, nie było wszystkich danych.
Mam dokładnie ten sam problem. Jest napis mówiący, że kupujący wybrał wysyłkę przez paczkomat i tyle. Nie da się tego rozwinąć.
Mowa o Alegro Lokalne. Na aplikacji to samo. Brak danych. Kupujący wysłał mi zdjęcie wskazujące, że zakończył całą procedure kupna.
@Client:45050143, czy możesz załączyć tu zrzut ekranu, na którym to widać?
problem rozwiązany. Przekazałem paczkę osobiście. A co do Allegro to też sprawa załatwiona, myslę, że chodziło o to, że wcześniej nie podałem nr. swojego konta. Po dodaniu pojawiły się dane. Jeśli ktoś kto to czyta jest w podobnej sytuacji jak ja byłem wcześniej, niech też sprawdzi czy ma to zrobione.