anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie znajdę wpłatę od kupującego?

Client:70174579
#7 Wielbiciel#

Cześć mam pytanie sprzedałem dzis przedmiot na allegro i kupujący wpłacił pieniądze jednak ja nie mogę ich nigdzie znaleźć, zaktualizowałem konto lokalne gdzie powinny być pieniądze jednak saldo wynosi 0 zł. Aktywowałem wypłaty jednak nie otrzymałem żadnej wiadomości zwrotnej od allegro. W jakim czasie otrzymam pieniądze bezpośrednio na koncie bankowym lub na saldzie allegro? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:70174579 Jeżeli kupujący zapłacił, pieniądze powinny być tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ Nie masz pieniędzy, niczego nie wysyłaj, to może być próba oszustwa.

Jeżeli jednak aktywowałeś wypłaty i są one już aktywne, być może wypłaciłeś już pieniądze na swoje konto bankowe. Jeśli tak, pojawią się tam do końca jutrzejszego dnia. Jeżeli nie wypłacałeś i nie masz śladu po wypłacie, nie wysyłaj towaru.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:70174579 przy tej transakcji jest informacja, że kupujący wybrał odbiór osobisty i płatność przy odbiorze. Jedyna informacja o wpłacie to wiadomość na czacie od kupującej, jeśli nie umówiliście się (poza czatem AL) na płatność BLIKiem  (którą możesz sprawdzić na Twoim koncie) to kupująca nie dokonała wpłaty. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów