anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Generowanie etykiety do wysylki sprzedanego przedmiotu.

IMPAC1
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, po raz pierwszy sprzedaje przedmiot i ma byc dostawa do paczkomatu allegro inpost. Jak mam wygenerowac etykiete? Co robić jak już bede miec etykiete? Gdzie nadac paczke? Ogolnie prosze o opisanie procesu. Dziekuje Jakub [EDYCJA]

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

fox_paws
#16 Inspirator#

@IMPAC1 Zacznij od połączenia Managera paczek InPost z Allegro 

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

IMPAC1
#7 Wielbiciel#

juz zrobile. dziekuje bardzo. jak teraz wygenerowac ten kod do wysylki? mam allegro smart.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Sprzedajesz  anie poczytałeś jak to zrobić przed, ręce opadają, a jak nie przejdziesz aktywacji konta do wypłat, nigdy nie otrzymasz kasy: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zarzadzanie-sprzedaza-na-allegro-lokalnie/jak-nadac-przesylk...

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@LEW433 Czemu się dziwisz? Działalność gospodarczą zakładają, sprzedają, a potem pytają, czy musza wystawiać paragony, jak rozpatrywać reklamacje, że o VAT i BDO nie wspomnę...

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@IMPAC1 Jeśli nadajesz w ramach Smarta, to etykietę zaciągasz stąd: 

https://manager.paczkomaty.pl/allegro/list

tyle że najpierw musisz połączyć tam swoje konto Allegro.

A w ogóle to koledzy mają rację, takie rzeczy należy sobie przepracować przed rozpoczęciem sprzedaży, bo jak teraz zaczniesz dopiero szukać co i jak, to opóźnienia w wysyłce gwarantowane

Należało zacząć od zajrzenia do Pomocy: 

https://help.allegro.com/sell/pl/a/allegro-paczkomaty-inpost-informacje-dla-sprzedajacych-x5KaWzABkI...

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

IMPAC1
#7 Wielbiciel#

dziekuje za mila odpowiedz. mam juz powiazane konto do wyplat, skorzystalem z twojej rady i zarejestrowalem sie na manager inpost. mam juz tam konto. tylko caly czas nie wiem jak wygenerowac ten kod do wysylki. czy moglbys mi pomoc prosze?

oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@IMPAC1 Sprzedajesz na Allegro Lokalnie, więc paczkę nadasz w ten sposób. Widzę, że nie masz aktywowanych wypłat na swoim koncie - czy dokonywałeś już odpowiedniego przelewu?

Julia
oznacz moderatorów

IMPAC1
#7 Wielbiciel#

mam juz aktywowane wyplaty

oznacz moderatorów

IMPAC1
#7 Wielbiciel#

dziekuje za miłą odpowiedź

oznacz moderatorów

IMPAC1
#7 Wielbiciel#

mam juz wszystko aktywowane. jak wygenerowac te etykiete do wysylki. klinet zlozyl zamowienie/kupil zanim to zrobilem. nie widze nigdzie jakiejs ikony typu "wygeneruj kod" czy cos podobnego.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@IMPAC1Przejdź do zakładki Zamówienia od kupujących i przy właściwym zamówieniu kliknij "przygotuj paczkę do nadania". Następnie wybierz sposób nadania – z etykietą lub bez etykiety. Na przesyłce napisz kod nadawczy lub naklej wydrukowaną etykietę. Paczkę możesz nadać w dowolnym paczkomacie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów