anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak karać niepoważnych kupujących, co po wygraniu licytacji nie płacą?

ksnowak
#7 Wielbiciel#

Miałem fajną aukcję i ludzie licytowali. Teraz mam ponownie ten sam przedmiot, ale już zaintesowanie jest mniejsze. Może powinno być wadium?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Ziolko39
#21 Demiurg#

@ksnowak Ja bym takich wystawiał nago w klatce na rynku > niech gawiedź obrzuca zgniłymi jajkami i owocami🤣

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ksnowak PRĘGIERZ , WYRYWANIE PAZNOKCI , ŁAMANIE KOŁEM I NA KONIEC STOS .....a tak na prawdę nic nie zrobisz.

oznacz moderatorów

ksnowak
#7 Wielbiciel#

W sumie to mam gdzieś ukaranie kogoś, ale rekompensatę moich strat powinno się jakoś załatwić. Np jeśli teraz sprzedam za cenę X mniejszą od Y z poprzedniej licytacji, to powinienem otrzymać (Y-X) plus odsetki skarbowe od poprzedniego zwycięzcy.

A mechanizm powinien być dostarczony przez serwis aukcyjny.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@ksnowak Pomarzyć to dobra rzecz🤔

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Nie wolno karać kupujących 

święte krowy

oznacz moderatorów

bombardier10
#11 Animator#

Chyba jest coś takiego jak "czarna lista" na którą można wpisac delikwenta i już od ciebie nie kupi.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@bombardier10 Masz nieaktualne informacje. Możesz wpisać delikwenta dopiero po trzech wybrykach, i jeszcze musisz to uzasadnić. W praktyce Black List is dead. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@ksnowak Dawno, dawno temu były tzw. punkty karne od Allegro. Po zarobieniu trzech punktów konto było blokowane. Ale to se nevrati - obecnie kupujący może wszystko, a sprzedawca może spadać na drzewo, jeśli mu się to nie podoba. 

A to że zainteresowanie jest mniejsze, to normalka. Jeśli przedmiot pojawia się powtórnie na licytacji, to potencjalni kupcy zakładają, że to sprzedawca coś kombinuje 🐭

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

a sprzedawca może spadać na drzewo,  to napisał ktoś co pomaga sprzedawać w stosunku do kupujących, tylko tak, w gwoli przypomnienia.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@LEW433 Piłeś? Nie pisz!

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@SpeedyGonzalezz Właśnie nic nie pił > słoneczko na sawannie mocniej grzało > nie dość, że wysuszyło "wódopój" > to jeszcze wypaliło resztki szarych komórek > została tylko "bolesna pustka" 🤣

oznacz moderatorów