Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, klient kupił od mnie klawiaturę do alarmu przez allegro lokalnie, zapłacił za nią ale ponieważ nie mogłam jej wysłać tak szybko jak tego oczekiwał poprosił o zwroty pieniędzy którego dokonałam. Niestety opłata za tranzakcję została pobrana, jak mogę wystąpić o jej zwrot?
pozdrawiam
Natalia
O anulowanie naliczonej opłaty poproś Allegro przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a... Dołącz potwierdzenie zwrotu wpłaty i najlepiej dowód na rezygnację kupującego.
@natkaluniak Na Al nie ma prowizji, jest oplata transakcyjna, bezzwrotna. Musisz próbować, piszą tu że często żeby otrzymać trzeba pisać odwołanie.
Nie jest bezzwrotna, czasem bywa zwracana, to raz. Odwołanie przez odrębny formularz składa się na zwykłym Allegro, a nie na Allegro Lokalnie, to dwa.
@natkaluniak ogólnie w regulaminie jest to opłata za utrzymanie i obsługę ogłoszenia i nie podlega zwrotowi, tym bardziej że z Twojej winy nie doszło do transakcji, nikłe szanse widzę na jej zwrot 😞 wystawiaj na zwykłym allegro tam można wystąpić o zwrot 🙂