anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak nadać paczkę o długości ok 180cm?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Hey.

Powiedzcie mi, jak nadać paczkę o długości około 180-190cm?

Boki paczki będą miały wymiar ok 10cm (może nawet nie), ale jej długość to ok 180-190cm.

Preferowałbym DPD, lub GLS, bo mam niedaleko punkt. Poczta też wchodzi w grę.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
LEW433
#21 Demiurg#

Broker i wszystko jasne.

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Średnio. Wklepałem rozmiar 180x10x10 i w sumie nadal nic nie wiem, bo wyskoczyły jakieś bzdury, niezwiązane z wpisanymi wymiarami paczki.

1. FedEx max wymiar w standardzie długość120cm

2. DHL standard max wymiary 120cm/60cm/60cm, 

3. DPD - opony do 17 cali  (to najlepsze, LOL!)

Firmę Ambro pomijam, bo transport ten anteny przekroczy 1/3 jej wartości. Co ciekawe na Allegro firmy sprzedają te anteny wysyłając je DPD, czy Pocztą. Pewnie umowa odpowiednia.

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@Crow_Empire 

Maksymalna dopuszczalna długość paczki to 150 cm i jest to ogranczenie ustawowe. Aby nadawać większe przesyłki trzeba mieć umowę lub skorzystać z usług brokera (np. furgonetka czy sendit).

Najlepiej włożyć to w szerszy karton pod ukosem, tak aby długość nie przekroczyła 150 cm.

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@pecela  dziękuję, faktycznie z Furgonetką nie ma problemów. 50zł z groszami paczka 180x10x10cm przez DPD. Kicha tylko, bo do punktu DPD nie zawiozę, tam max 150cm przyjmują. Musi podjechać kurier.

Zobaczymy co uda się zadziałać z szerszym kartonem, wyjdzie dużo taniej.

Sendit nawet mam konto co sobie przypomniałem. Jeszcze z czasów jak było pod Allegro, większość z DG wtedy tamtędy szło. Człowiek pozapominał, teraz wszystko przez Allegro się drukuje.

oznacz moderatorów