Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hey.
Powiedzcie mi, jak nadać paczkę o długości około 180-190cm?
Boki paczki będą miały wymiar ok 10cm (może nawet nie), ale jej długość to ok 180-190cm.
Preferowałbym DPD, lub GLS, bo mam niedaleko punkt. Poczta też wchodzi w grę.
Broker i wszystko jasne.
Średnio. Wklepałem rozmiar 180x10x10 i w sumie nadal nic nie wiem, bo wyskoczyły jakieś bzdury, niezwiązane z wpisanymi wymiarami paczki.
1. FedEx max wymiar w standardzie długość120cm
2. DHL standard max wymiary 120cm/60cm/60cm,
3. DPD - opony do 17 cali (to najlepsze, LOL!)
Firmę Ambro pomijam, bo transport ten anteny przekroczy 1/3 jej wartości. Co ciekawe na Allegro firmy sprzedają te anteny wysyłając je DPD, czy Pocztą. Pewnie umowa odpowiednia.
Maksymalna dopuszczalna długość paczki to 150 cm i jest to ogranczenie ustawowe. Aby nadawać większe przesyłki trzeba mieć umowę lub skorzystać z usług brokera (np. furgonetka czy sendit).
Najlepiej włożyć to w szerszy karton pod ukosem, tak aby długość nie przekroczyła 150 cm.
@pecela dziękuję, faktycznie z Furgonetką nie ma problemów. 50zł z groszami paczka 180x10x10cm przez DPD. Kicha tylko, bo do punktu DPD nie zawiozę, tam max 150cm przyjmują. Musi podjechać kurier.
Zobaczymy co uda się zadziałać z szerszym kartonem, wyjdzie dużo taniej.
Sendit nawet mam konto co sobie przypomniałem. Jeszcze z czasów jak było pod Allegro, większość z DG wtedy tamtędy szło. Człowiek pozapominał, teraz wszystko przez Allegro się drukuje.