Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wyrabiam hobbystycznie biżuterię handmade z kamieni naturalnych i miedzi.Dostałam odpowiedź od was przy okazji innego zamieszczonego mojego pytania że powinnam mieć kasę fiskalną.Dzisiaj sprawdziłam i przepisy mówią jednoznacznie od 20 tyś obrotu...a takiego obrotu w życiu nie mam ...cieszyłabym się nawet z połowy .Przez trzy miesiące nic nie sprzedałam.Proszę wytłumaczcie mi po co mi ta kasa fiskalna i dlaczego mam się rejestrować i płacić FAT .Do tej pory funkcjonuję jako działalność niezarejestrowana i zawsze na życzenie mogę wystawić fakturę...Nigdy nie narzekałam na Allegro i zawsze jesteście dla mnie serdeczni...tu muszę pochwalić... Serdecznie pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź bo może coś jest o czym nie wiem.
tu Masz link , zapoznaj się Sprzedaż biżuterii a kasa fiskalna - kiedy jest konieczna? niemniej uważam ,że bez fachowej pomocy się nie obejdzie , bardzo śliski temat .
Dziękuję bardzo za info
Owszem do 20000 zł przychodu ze sprzedaży dla osób prywatnych jest się zwolnionym z obowiązku posiadania kasy fiskalnej, ale od tego są różne wyjątki. Dlatego napisałem w innym poście, abyś się upewniła, czy czasem czasem taka działalność nie jest wykluczona ze zwolnienia (na pewno wykluczone są usługi jubilerskie). Kasa fiskalna to dość śliski temat, w przepisach jest wiele wyjątków i wyjątków od wyjątków.
@Jacbea To z limitem 20.000 zł to prawda, ale są pewne grupy towarów i usług, które wymagają ewidencjonowania na kasie fiskalnej od pierwszej sprzedaży. Kolega podał link, wprawdzie Twoja biżuteria nie jest z metali szlachetnych, ale lepiej poszukać bardziej fachowej i wiążącej porady
Dziękuję za odpowiedź