Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry,
Sprzedałem przedmiot na allegro lokalnie okazuje się że paczka jest większa niż największą w allegro one box - mam wygenerowaną etykietę. Nie jestem w stanie jej umieścić w paczkomacie, jak mogę zmienić sposób odbioru paczki na przez kuriera lub w punkcie ?
@jb0007 jedyne rozwiązanie w tej sytuacji to nadanie przesyłki metodą kurierską poza Allegro Lokalnie (na Lokalnie można wygenerować etykiety tylko dla dwóch metod - Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box).
Aby nadać przesyłkę kurierem mozesz skorzystać z Managera paczek InPost lub dowolnego brokera (koszt dostawy będzie wyższy).
No to kiepsko koszt podskoczą pewnie kupujący będzie średnio zadowolony - być może to będzie moja strata 😕 ale dziękuję za pomoc. A czy wiesz może jak mogę w takim razie zmienić status paczki ? Zamowilem kuriera inpost ale sama przesyłka na allegro lokalnie ma status oczekuje na nadanie i nie mam albo nie widzę żadnej opcji na zmianę tego statusu
@jb0007 Na Allegro Lokalnie status jest aktualizowany wyłącznie dla metod Allegro Paczkomaty InPost oraz Allegro One Box. W przypadku wysyłki na własną rękę wystarczy, że wyślesz kupującemu numer przesyłki w Centrum Wiadomości. Będzie to dla nas potwierdzenie nadania przez Ciebie przesyłki. 🙂