anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienic allegro one box na kurier ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
jb0007
#7 Wielbiciel#

Dzien dobry,

Sprzedałem przedmiot na allegro lokalnie okazuje się że paczka jest większa niż największą w allegro one box  - mam wygenerowaną etykietę. Nie jestem w stanie jej umieścić w paczkomacie, jak mogę zmienić sposób odbioru paczki na przez kuriera lub w punkcie ?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@jb0007 jedyne rozwiązanie w tej sytuacji to nadanie przesyłki metodą kurierską poza Allegro Lokalnie (na Lokalnie można wygenerować etykiety tylko dla dwóch metod - Allegro Paczkomaty InPost i Allegro One Box). 
Aby nadać przesyłkę kurierem mozesz skorzystać z Managera paczek InPost lub dowolnego brokera (koszt dostawy będzie wyższy). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
jb0007
#7 Wielbiciel#

No to kiepsko koszt podskoczą pewnie kupujący będzie średnio zadowolony - być może to będzie moja strata 😕 ale dziękuję za pomoc. A czy wiesz może jak mogę w takim razie zmienić status paczki ? Zamowilem kuriera inpost ale sama przesyłka na allegro lokalnie ma status oczekuje na nadanie i nie mam albo nie widzę żadnej opcji na zmianę tego statusu 

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@jb0007 Na Allegro Lokalnie status jest aktualizowany wyłącznie dla metod Allegro Paczkomaty InPost oraz Allegro One Box. W przypadku wysyłki na własną rękę wystarczy, że wyślesz kupującemu numer przesyłki w Centrum Wiadomości. Będzie to dla nas potwierdzenie nadania przez Ciebie przesyłki. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów