anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy dostanę wsparcie chodzi o spór o zwrot kasy za telefon

Izabella90
#7 Wielbiciel

Gościu mnie oszukał kupiłam telefon miesiąc temu został zablokowany przez sieć Plus sprzedający twierdzi że kupił od innego gościa który powiedział mu że telefon kupił za gotówkę od plusa czy jest szansa że odzyskam pieniądze 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

NipponShorty
#16 Inspirator

Otwórz dyskusje - tam będziesz miała możliwość złożyć wniosek o Allegro protect 

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Izabella90 

Są spore szanse.

Ale wszystko zależy od tego kto i od kogo kupił, oraz co było w ofercie.

Jeśli to był zakup od firmy, a Ty kupiłaś "prywatnie" to nie powinno być najmniejszych problemów.

Trochę trudniej będzie w przypadku zakupu od osoby prywatnej.

A najgorsza sytuacja to zakup od osoby prywatnej w przypadku gdy w ofercie była informacja o "niepewnym" pochodzeniu produktu, lub gdy została wyłączona rękojmia.

W każdym razie w przypadku sprzedawcy, który unika odpowiedzialności za sprzedany produkt, należy rozpocząć oficjalną dyskusję za pomocą narzędzi allegro. Rozmowy przez czaty, czy przez telefon są mało "wiarygodne" i trudno się potem na nie powoływać.

Wejdź w MOJE ZAKUPY, następnie kliknij SZCZEGÓŁY ZAKUPU, następnie ZGŁOŚ REKLAMACJĘ LUB PROBLEM, wybierz PRODUKT NIEZGODNY Z OFERTĄ i kliknij DALEJ - a potem opisz problem i wyślij zgłoszenie. Sprzedawca ma 24 godziny na odpowiedź, a po jakimś czasie będziesz mogła poprosić o pomoc pracownika Allegro.

Tłumaczenie sprzedawcy że kupił telefon od kogoś innego w niczym go nie usprawiedliwia i jako takie Cię nie dotyczy. To problem sprzedawcy, że nie wie co sprzedaje, a nie Twój (chyba że w ofercie było wyraźnie napisane na przykład że "telefon tylko na części" itp.)

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów