Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kiedy pojawią się nowe opcje edycji w sekcjach „Zamówienia od kupujących” oraz „Moje zakończone ogłoszenia”? Lekki nieład robi się w tych sekcjach jeśli ktoś dużo sprzedaje lub rezygnuje ze sprzedaży wystawionego przedmiotu.
@roztocze11 Wszystkie sugestie bierzemy pod uwagę w procesie projektowania zmian. Niestety nie każda zostanie wdrożona. Jeśli podejmiemy decyzję o wprowadzeniu usprawnień, zostaniecie o tym poinformowani z wyprzedzeniem.
Chciałbym kontynuować temat i dodać jeszcze, że nie tylko w sekcjach „Zamówienia od kupujących” oraz „Zakończone ogłoszenia” ogromny bałagan robi się również w dziale „Wiadomości”. Otrzymuję mnóstwo SPAM-u od osób piszących w obcym języku, które to rzekomo interesują się wystawionymi przeze mnie przedmiotami. Może najwyższy czas, aby wprowadzić nasze sugestie w życie i pozwolić nam usuwać niechciane wiadomości oraz nieaktualne aukcje?
@KLINIA-1984 Dziękujemy za zwrócenie uwagi na ten problem. Niestety nie wszystkie sugestie mogą być wprowadzone od razu. Zazwyczaj potrzeba czasu, analizy jaka jest skala danego zjawiska. Muszę Cię prosić o cierpliwość.
Witam jak długo użytkownicy allegro lokalnie będą czekać na zmianę usunięcia wiadomości, zakończonych aukcji, ogłoszeń. Ponad rok już minął a nic w tej kwestia nie drgnęło przypomina mi się dawny ustrój. Ogłoszenia zakończone ludzie dzwonią pytają o przedmioty, mnóstwu obcych zapytań na e-melia w obcych językach na temat aukcji których nie ma.
Popieram pytanie. Rowniez uwazam, ze taka opcja bylaby potrzebna.
Zgadzam sie. Tez mi bardzo brakuje tej opcji.
Nowy Rok a istotnych zmian na allegro lokalnie ZERO. Czy będą brane wreszcie pod uwagę sugestie użytkowników tego portalu? Niemiłosierny bałagan robi się w sekcjach „Zamówienia od kupujących, „Zakończone ogłoszenia” i „Wiadomości” nie wspominając już o ilości otrzymywanego SPAM-u. Czekam na jakąś konkretną odpowiedź.
Chyba trzeba się pogodzić z tym, że Lokalnie będzie "ubogim" bratem Allegro i przesiąść się na konkurencyjne portale z aukcjami. Jak dla mnie bałagan z w/w sekcjami jest nie do wytrzymania. Ja wysiadam.
Witam jak długo użytkownicy allegro lokalnie będą czekać na zmianę usunięcia wiadomości, zakończonych aukcji, ogłoszeń. Ponad rok już minął a nic w tej kwestia nie drgnęło przypomina mi się dawny ustrój. Ogłoszenia zakończone ludzie dzwonią pytają o przedmioty, mnóstwu obcych zapytań na e-melia w obcych językach na temat aukcji których nie ma. Proszę moderatora o konkretne rozwiązania i nie mydlenie oczu użytkownikom. Odpowiednie działy chyba nie kopią prądem elektrycznym....
Jesień tuż tuż a zmian o które proszą użytkownicy allegro jak nie ma tak nie ma. Czy „szanowni” Państwo myślą o ich wprowadzeniu czy po prostu jest to za trudne do wprowadzenie? Ilość spamu jaką otrzymuję jest nie do wytrzymania. Może w końcu doczekamy się konkretnej odpowiedzi?
@KLINIA-1984 możemy usunąć Twoje zakończone oferty na Allegro Lokalnie. Podaj proszę ich numery, a zostaną usunięte w ciągu 24h.
To proszę mi powiedzieć gdzie takowy numer można znaleźć, ponieważ jak wchodzę na którąkolwiek z zakończonych ofert na allegro lokalnie widnieje tylko nazwa sprzedawanego przedmiotu. Poza tym chciałbym się jeszcze pozbyć ogromu spamu, który otrzymałem i wyczyścić czat, zakończonych „zamówień od kupujących”, oraz „kupionych przeze mnie” rzeczy.
Poza tym poniżej podaję odnośnik do podobnego tematu:
@KLINIA-1984 gdy wejdziesz w zakładkę zakończone ogłoszenia i klikniesz w konkretną ofertę pokaże się strona danego ogłoszenia, a jego numer znajdziesz na samym dole pod danymi sprzedającego. Odpowiadając na Twoje pytanie zadane w linkowanym wątku, Wasze opinie są dla nas bardzo ważne i dziękuję, że podzieliłeś się swoją. Zespół Allegro Lokalnie pracuje nad rozwojem tego serwisu i wszystkie pomysły i sugestie są dla nich cenne i przydatne. Zachęcam Cię do przeczytania wątku, który jest zapisem spotkania z Ekspertem z tego zespołu, by poznać też perspektywę drugiej strony.
Okej odnalazłem. To tylko połowicznie rozwiązuje mój problem, ponieważ wciąż nie mogę usunąć m.in. historii czatu, gdzie ktoś proponuje kupno wystawionego przeze mnie przedmiotu w „obcym” języku (częsty problem zgłaszany przez użytkowników). Na marginesie dodam, że spotkanie z „ekspertem” już dawno sobie przyswoiłem (nie rozwiązało ono problemu z edycją ogłoszenia), poza tym przesiadłem się już na inne platformy sprzedażowe, gdzie mam większą kontrolę nad wystawionymi przedmiotami a z lokalnie zrezygnowałem, ale chciałbym po sobie pozostawić porządek. To proszę jeszcze mi tylko doradzić gdzie mam umieścić te numery zakończonych aukcji?
@KLINIA-1984 pracujemy, żeby uszczelnić system wiadomości na Allegro Lokalnie, ale dla bezpieczeństwa i transparentności zespół Lokalnie nie zdecydował się jeszcze na wprowadzenie możliwości ich usuwania. Na pewno poinformujemy Was jeśli to się zmieni. Jesteśmy też z nimi w kontakcie i na bieżąco podsyłamy Wasze propzycje i sugestie.
Numery zakończonych ofert możesz wkleić tutaj, zajmę się resztą.
Nie wiem czy ten Pan Expert jeszcze dalej pracuje, ale jeśli był/jest odpowiedzialny za rozwój allegro lokalnie, to ja bym go z tego stanowiska dawno pogonił. Poziom jego kompetencji pokazuje opanowanie umiejętności odpowiadania na zadane pytania: nawet nie wiedział jak wywoływać daną osobę, której odpowiada.
To co się dzieje (a w zasadzie nie dzieje) na lokalnie to jest jakaś polityka jazdy na hamulcu ręcznym. Brak usuwania chatów i zakończonych ofert (o których usunięcie trzeba prosić indywidualnie w jakimś wątku !), brak sortowania i opcji wyszukaj po nazwie oferty i wystaw ponownie (we własnych zakładkach), listy ofert, których nie można posortować po czasie do zakończenia (bo nie widać ile zostało do końca licytacji ; widać tylko na listach allegro, gdy ta oferta tam jest) ...
No jest tego mnóstwo, a zmiany jakie zauważyłem ostatnio to kosmetyka w prezentacji, a nic z praktycznych ułatwień.
Zaznajomienie się z tamtym spotkaniem z ekspertem dało mi wytłumaczenie na temat powodu ukrywania tego linka do wystawiania na allegro zwykłym. Po prostu Pan Rozwojowy mógł się pochwalić znakomitym wzrostem ofert na lokalnie i przy okazji zgarnąć jakąś solidną premię 🙂
Czyli jak się okazuje temat jest aktualny a „eksperci” z allegro tylko mydlą nam oczy, że coś robią.
@cookie000 to, że nie wywoływał osób, którym odpowiada może co najwyżej świadczyć o braku znajomości działania naszego forum, a nie dziedziny, którą się zajmuje. To jedna z osób z dłuższym stażem na Allegro i profesjonalista, więc stanowczo nie zgadzam się, że o jego kompetencji świadczy to, że nie podawał loginów osób, któym odpowiada.