Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam kolejny raz sytuację, że ktoś kupuje towar. Często ten sam i nie dokonuje płatności.
Mi się towar wyświetla jako sprzedany a transakcja nie jest zakańczana przez brak płatności.
Czy za każdą taką niedokończoną sprzedaż allegro pobiera opłatę?
@Luca_gla Na Allegro Lokalnie opłata transakcyjna jest naliczana dopiero gdy kupujący zapłaci za przedmiot z góry lub wypełni formularz dostawy (w przypadku płatności za pobraniem lub odbioru osobistego).
Na opłacenie zamówienia kupujący na Allegro Lokalnie ma 5 dni.
czyli to tylko zamrożenie produktu na 5 dni, tak?
@Luca_gla Zgodnie z regulaminem - kupujący na Allegro Lokalnie ma 5 dni na opłacenie przedmiotu. Jeśli do tego czasu wpłata nie zostanie zaksięgowana, anulujemy ten zakup.
@ko_alka Jeszcze gorzej to wygląda na normalnym allegro .Wystawiam w licytacjach gdzie kupujący ma regulaminowo 30 dni na wpłatę i na tak długi okres blokuje mi sprzedaż a tych dniach i tak wpłaty nie ma. Dziś przeglądałem swoją listę tych co kupili i nie zapłacili i jest to połowa całej miesięcznej sprzedaży .
wkurzajace to jest niemiłosiernie...
@Luca_gla No i bezkarne...niestety
Powinien zostać zmieniony regulamin. Nie rozumiem dlaczego ktoś kupując Kup Teraz ma mieć 5 dni na zapłacenie. Licytacja rozumiem 2-3 dni bo ktoś nie miał akurat w momencie końca licytacji pieniędzy ale tak to jest zamrażanie sprzedaży. Czy można takie praktyki gdzieś zgłosić?
można do allegro, które ci powie, że kasy nie zapłaciłeś więc się nie odzywaj. Kupujący nadal będzie robił przewałki.
kiedyś Allegro jeszcze blokowało np nie odebrane paczki ale doszło do wniosku po co ma to robić skoro płaci za to sprzedawca . Allegro łamie regulamin regularnie i ma to gdzieś .