Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam Allegro zarejestrowane na firmę przewaznie do tej pory robiłem zakupy niż sprzedawałem i jest taki problem że zakupy w pewnym sensie zrobiłem prywatnie ponieważ nie potrzebowałem tego do firmy tylko do domu a że mam ponad 60 lat mam po prostu z tym problemy . Chodzi mnie o to że zrobiłem zakupy od jednej firmy chodzi o mebel stary a właściciel zaproponował mnie że mebel dowiezie mnie do domu nie powiem tak na prawdę nie wziął pieniędzy ode mnie za transport a chodzi mnie o to że nie wspominał że mebel jest dość prymitywnie naprawiany czyli za pomocą kleju i gwożdzi . Ja obawiam się że jak ktoś usiądzie za tan fotel może stać się nieszczęście że fotel się złoży robiąc komuś krzywdę. Ja amatorsko interesuje się trochę Antykami sam robię renowację dla swoich potrzeb w przypadku gdy jest to prosta naprawa a że Antykami interesuję się gdzieś od 1997 roku z przerwami . A że jak chodziłem kiedyś żeby coś sobie ciekawego kupić w mieście którym mieszkam na bazarku gdzie handlują Antykami widziałem nie raz jak ludzie handlujący reperowali meble przez wbijanie gwożdzi. Jestem uczulony na takie naprawy bo to są żadne naprawy. A że odbierałem fotel pod domem w godzinach jak już było ciemno i jak tylko wróciłem do domu zobaczyłem wady tego fotela . Nie wiem co mogę w tej sprawie zrobić bo poczułem się oszukany. Osoba która sprzedawała mebel w rozmowie telefonicznej zdobyła u mnie zaufanie że jest wiarogodna której można zaufać . Pozdrawiam i czekam na odpowiedz co mam zrobić . Podaje swój adres na moja Pocztę Elektroniczną prywatną [edycja]
@Auto-Dmochowski Po odbiorze osobistym nie tracisz prawa do reklamacji, a sprzedawca odpowiada za wady i niezgodności z opisem towaru na podstawie rękojmi. Złóż sprzedawcy reklamację i wyślij ją mailem, domagaj się wymiany lub zwrotu wszystkich kosztów po odesłaniu przedmiotu, także kosztu odesłania, o ile sprzedawca sam mebla nie odbierze. Możesz jeszcze żądać obniżenia ceny o wartość przez Ciebie zaproponowaną, bo naprawy w tej sytuacji chyba nie ma sensu żądać, choć taka możliwość istnieje. Jeżeli sprzedawca będzie Ci utrudniał reklamację, otwórz Dyskusję na Allegro tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa lub na Allegro Lokalnie tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE i poproś tam o wsparcie pracownika Allegro, który dobrze zna zasady reklamacji.
W ostateczności po 14 dniach od zakupu możesz złożyć wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących; https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Tak kupiłem poza Allegro ponieważ mam ponad 61 lat nie jestem do konca internetowy ze wzgledu na wiek . A Kiedy dzwoniłem do sprzedawcy powiedziałem że jestem zainteresowany kupnem . Ten człowiek ten człowiek powiedział że wysyłką grozi że może ulec zniszczeniu . I że rozwozi meble po Polsce i ze mnie przywiezie do Warszawy . Ja podałem mu adres oprócz tego wwytłumaczyłem jak ma do mnie dojechać mam smsy które też między soba pisaliśmy do tego powiedział że przy wiezie w godzinach pod wieczór i na jakies 20 minut przed przyjazdem wysłał mnie smsa ze będzie za 20 minut . Ja mu zaufałem bo uważałem że jesli prowadzi sklep i jest zarejestrowany to mozna mu zaufać ale tez był przekonujący bo powiedział ze może ulec zniszczeniu kiedyś kupiłem coś na Allegro przedmiot był metalowy w środku szklany i dostalem z bitą szklanką która się zbija nie wiem czy pracownicy Poczty Polskiej się nią rzucali ale dostałem uszkodzoną rzecz . Do tego wiem żę Jak np przywozi cos kurier chce żeby od razu podpisac i nie zgadza się na rozpakowanie . Do tego widziałem że na fotkach fotel ładnie wygladał nie było widać żadnego pęknięcia w opisie nic na ten temat nie bylo A że kiedy fotel został przywieziony było to gdzieś około godz. 18 00 byla już szarówka zapłaciłem człowiekowi 700 złotych tak jak się umawialismy i zabrałem do domu i dopiero w domu zauważyłem że pęknieta jest porecz fotela i klejona klejem który nie do konca dobrze wysechł a do tego jak odwróciłem fotel dołem do góry zauwazyłem że fotel byl naprawiany gwożdziami @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Auto-Dmochowski ponieważ transakcja była zawarta poza allegro to allegro raczej nic nie jest w stanie Ci pomóc.
MOżesz próbowac najpierw skontaktowac sie ze sprzedającym i zareklamować produkt. Wymieniając wady o których piszesz. Byc moze sie jakoś dogadacie. Najlepiej moim zdaniem zrobić to pisemnie np listem poelconym, mailem.
Jeśłi sie nie dogadacie mozesz spróbować szukac pomocy u Rzecznika praw Konsumenta. Jełsi kupowałeś jako konsument byc może coś Ci pomogą. Biuro takiego rzecznika powinno sie znajdować w każdym powiecie. Musisz poszukać gdzie to jest u Ciebie
No i cóż wyciągnąć wnioski na przyszłość. Transakcje zawierane przez allegro są duzo bezpieczniejsze i nie warto ryzykować tego że ktoś Ci coś sprzeda kilka zlotych taniej. Z transakcją zawarta poprzez allegro pomoc miałbys teraz pewnie wiekszą. Chocby założenie dyskusji czy Program Ochrony kupujących.
Ja jako sprzedający nigdy nie nie proponuje ani nie korzystam z ofert składanych poza allegro może troche drożej ale bezpieczniej dla obydwu stron
@Auto-Dmochowski Naprawdę bardzo mi przykro. Spróbuj proszę skontaktować się ze sprzedającym i rozwiązać z nim tę sprawę.
Jeśli się nie uda, pomocy możesz poszukać u Rzecznika Praw Konsumenta https://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php
Jeśli zakupy przez Allegro sprawiają Ci jakieś trudności, zadzwoń proszę na naszą infolinię. Konsultanci z chęcią wyjaśnią Ci wszystkie wątpliwości i udzielą wsparcia w zakupach. Zadzwoń pod 616 271 777.
Wszystkim Bardzo Dziekuję za Pomoc z Całego Serca i Za Angazowanie w Pomoc . Ja nie chciałem zaoszczędzić pieniędzy na kupnie przedmiotu ale myslałem że jak dostane ten przedmiot i ktos mnie przywiezie będzie w lepszym stanie nic przez Pocztę lub Kuriera i tylko mnie o to chodziło . A czkolwiek kupując nawet przez allegro nie raz naciąłem sie że ten przedmiot który licytowałem czy kupowałem bardzo często nie był tak jak w orginale jak miał być lub jaki oczekiwałem były przypadki że było tak zrobione zdjęcie a póżniej po odbiorze okazywało się że była to robota celowa żeby wylicytować najwyższą cenę a potem okazywał się dramat . Ja do tego Pana wczoraj wysłałem smsa żę daje mu czas do tego piątku jak zamierza załatwić ze mną sprawę polubownie i potem będę działał coś w tym kierunku . W przyszłym tygodniu z kontaktuje się też z moją prawniczką co można w tym kierunku zrobić a miedzy czasie bardzo chętnie z korzystam z Waszej pomocy Mili Moderatorzy . Jeszcze raz dziękuję ale wczoraj bardzo żle sie czułem a byłem też po nie przespanej nocy dopiero powoli zaczynam do siebie dochodzić . Jeszcze raz Dziękuje o Pomoc i Za Angażowanie w Pomoc chętnie bedę się Wasz radził . Ja kupiłem ten fotel bo bardzo lubię stare meble a zwłaszcza Ludwik Filip umiem też zrobić co nie których przedmiotów a zwłaszcza przedmiotów z drzewa renowację w razie czego służę pomocą że w czym doradzę . Kupując ten przedmiot chciałem sobie zrobić przyjemność bo jak napisałem lubię te meble nawet staram si
Przepraszam ale coś mnie się z pitoliło na laptopie jak pisałem i chciałem dopisać że mogę coś doradzić Wszystkim przy renowacji staroci np wyrobów z drzewa . Jeszcze raz Wszystkich Pozdrawiam i Będę z Państwem cały czas w Kontakcie . Marek [edycja]
@Auto-Dmochowski Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie całej sprawy. Bardzo się cieszę, że częściej będziesz nas odwiedzał na Gadane!
Renowacja mebli to bardzo ciekawe zajęcie. Jeśli będziesz miał ochotę, możesz się tutaj pochwalić swoją pracą. A może wystawisz kiedyś swoją własną ofertę z odnowionym meblem na Allegro Lokalnie? 🙂
A mam trochę i zrobione solidnie nie ma lipy tyle że proszę nie zapominać że mam ponad 61 lat i mogę mieć z tym problemy ale będe próbował bo mam co sprzedawać i na początku bylem tak związany z tym przedmiotem emocjonalnie że nie mógłbym sprzedać a a ciągle widzę coś ciekawego a nawet mam już pomysł jak to zrobić żeby na dać piękny wygląd do tego cały czas się uczę i zdobywam doświadczenie chętnie bym się nauczył nakładać fornir . Na razie jak zrobię fotkę lustra z próbuję te lustro sprzedać i zobaczę co się uda w tym kierunku . Jeszcze raz Pozdrawiam Wszystkich ale muszę iż wyjść z komputera . Miłego Dnia Dla Wszystkich
Allegro ma infolinię, gdzie można zadzwonić? Pierwszy raz o tym słyszę. Czy Allegro podaje gdziekolwiek w materiałach informacyjnych ten numer telefonu?
@ko_alka Czyli tylko na forum, które odwiedza promil Użytkowników. W Pomocy Allegro, w Regulaminie, ten nr telefonu nie jest podany.
@Auto-Dmochowski Przykro mi, że fotel nie spełnia Twoich oczekiwań, ale nie widzę takiej transakcji na Twoim koncie. Jeśli zakupu dokonywałeś z innego konta, podaj proszę login.
Jeśli sprzedaż towaru odbyła się poza serwisem, to niestety nie będziesz mógł skorzystać z ochrony Kupujących i innych korzyści, jakie zapewnia Allegro. Jest to niezgodne z regulaminem, a także mało bezpieczne dla obu stron transakcji.