Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący nie odebrał przedmioty sprzedaży. Wybrał opcję KUP TERAZ płatność przy odbiorze. Nie odebrał przedmiotu, nie odpowiada na meile. Przedmiot ponownie wystawiłem do sprzedaży po 5 dniach braku odzewu.
Jak anulować prowizję od sprzedaży. Oferta: 665e00cd-84f7-4e4a-8e11-3308b3b72f32
@PIOTRL1964 uzyskać od klienta namacalny dowód na rezygnację z zakupu , jak go będziesz miał wróć to podpowiemy co dalej .
Tylko co to jest namacalny dowód, jeżeli klient nie odbiera wiadomości?
@PIOTRL1964 niestety wniosek o anulowanie opłaty transakcyjnej musisz podeprzeć , inaczej szkoda czasu i nerwów .
@mdrogeria głupoty piszesz, @PIOTRL1964 żadnych namacalnych dowodów nie musisz przedstawiać wystąp o zwrot prowizji w zakładce zamówienia
Zwykle Allegro robi zwrot automatycznie, na postawie śledzenia przesyłki. Czasami odrzucają, to w mailu dotajesz link gdzie możesz się odwołać to tam wklej nr zamówienia wraz z numerem przesyłki i napisz parę ciepłych słów, że widać czarno na białym, że paczka wróciła
@AGLOPRIMA2 usuń słowo ,,głupoty ,, autor wątku pisze w podkategorii ,,
,, druga sprawa-- domniemam ,że chodziło o odbiór osobisty
Dzień dobry. Dziękuje za podpowiedź. Ale nie mogę zrobić zwrotu wg wzoru. Ukazuje się napis: Nie masz zamówień spełniających kryteria. Bardzo proszę o pomoc. Korespondencja z klientem jest przez Allegro Lokalnie, więc widoczna dla Allegro. Obraz wystawiłem ponownie. Chciałbym tylko anulować prowizję za nie zrealizowaną transakcję. Nigdy nie miałem problemu z komunikacją z Allegro, więc mam nadzieję, że i tym razem uda się załatwić problem. Serdecznie pozdrawiam Piotr
@PIOTRL1964 Cześć. 🙂 Formularz zwrotu prowizji obowiązuje wyłącznie zamówienia z Allegro.pl (nie z Allegro Lokalnie). W sprawie opłaty za sprzedaż na Allegro Lokalnie musisz napisać do nas przez ten formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
@AGLOPRIMA2 Właśnie brak odpowiedzi na wiadomości jest dowodem. Oczywiście korespondencja musi byc prowadzona poprzez Allegro (czat) a nie po boku jakimiś smsami.
ale chyba najlepszym dowodem jest śledzenie, które pokazuje zwrot paczki pobraniowej do nadawcy?
Widzę, że Allegro już wielu nauczyło udowadniania, że nie jest się wielbłądem
Prowizja na AL jest bezzwrotna, dlatego że otrzymać zwrot jej, należy mieć potwierdzenie że nie doszło do transakcji, ot tyle a co to już inna sprawa.