Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, nie prowadzę firmy sprzedałem przedmiot na allegro lokalne. Paczka została wysłana kupujący jej nie odebrał bo zapomniał jak mówił mi w rozmowie telefonicznej co teraz.
Paczka wraca do mnie jeszcze jej nie odebrałem, z tego co czytałem jako osoba prywatna nie muszę jej odbierać nawet i ona wraca do jakiegoś magazynu i kupujący sam sobie już radzi. Czy to prawda ?
@pawelcb Tak, to prawda ale jeśli kupujący nadal chce paczkę otrzymać to możesz ją odebrać tylko poproś kupującego o przysłanie opłaconej etykiety nadawczej lub np. kodu do nadania w paczkomacie - może taki kod sobie sam wygenerować w aplikacji INPOST.
Kupujący nadal chce paczkę. Czyli paczki nie odbiorę oraz poinformuję kupującego aby sam kontaktował się z allegro (paczka wysłana z allegro box) aby mu ponownie wysłali.
Dziękuję za informację
@pawelcb Niestety tak to nie działa. Jeśli nie odbierzesz paczki zwróconej do nadawcy, będzie ona magazynowana. Jeśli kupujący wciąż chciałby otrzymać paczkę, skontaktuj się z nim i ustal sposób dostawy - konieczne będzie ponowne nadanie.
@w_kiwi W tej sytuacji sprzedający nie ma obowiązku odebrania takiej przesyłki. To nie jest jego własność i nie musi go to interesować.
Oczywiście odebranie i ponowna wysyłka na koszt kupującego jest zwyczajnie po ludzku wskazane ale obowiązku nie ma.
@komis-bell Oczywiście, nie ma takiego obowiązku. Wyjaśniłam jedynie, że w takim wypadku nieodebrana paczka, nie zostanie wysłana raz jeszcze do kupującego. 🙂
Dziekuję oto mi chodziło.
@pawelcb Najlepiej ustalić to z kupującym, opłaci a Ty wyślesz, przecież to żaden problem jak opłaci!🤗
Odpowiadający zapomnieli Ci o jednym poinformować. Otóż o tym że za odebraną przesyłkę zwrotną zostaniesz obciążony kosztami przesyłki. Tak więc: "... jeśli kupujący nadal chce paczkę otrzymać ..." to najpierw poproś go o zwrot kosztu przesyłki.
@w_kiwi faktycznie, źle zrozumiałem 😉