Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, sprzedaję wirtualny przedmiot (konto World Of Tanks). Wystawiony na allegro lokalne. Otrzymałem wiadomość na maila o rozpoczęciu zakupu przedmiotu. Czekamy na płatność.
Informacje o płatności |
Płatność oczekuje na potwierdzenie. Otrzymasz je w kolejnym mailu. |
Kolejnego maila na razie nie dostałem(może to przez to, że banki nie pracują w weekendy)
Kupujący wysłał mi następującą wiadomość:
"Dzień dobry właśnie zakończyłam płatność przez allegro proszę o podanie pełnych danych do gry wot wraz z poczta oraz zdjęcie blokad pozdrawiam i czekam."
Czy nie jest to oszustwo i mogę wysłać przedmiot ?
Mam nadzieję, że pomożecie.
Puki nie ma kasy na koncie to nie wysyłaj, może to przekręt a może klientów zapłacił, ale zaksięgują ci w poniedziałek
tak wiem, póki nie mam kasy to nie wyślę ale jestem zdziwiony, że tak to teraz wygląda na allegro. wiesz coś jeszcze na ten temat?
@Call_Me_Gibson Przekręt, znany już od dawna. Wtedy gdy masz pieniądze na koncie - dajesz dane. I tak mu odpisz. Niestety zaznaczyłeś odbiór osobisty a to oznacza że Allegro Lokalnie od razu naliczyło prowizję. Szanse na to ze zapłaci są małe. Więc jak nie zapłaci - napisz przez kontakt do Allegro, opisz historię - może oddadzą prowizję. Na przyszłość ustaw wysyłkę - jak nie zapłąci, nie będzie naliczona prowizja.
prowizji juz nie ma a opłate za ogłoszenie mam 20gr, czekam na jutro, moze wtedy kasa przyjdzie po zaksiegowaniu
@Call_Me_Gibson Prowizji nie ma tylko do 30 września, bo wtedy kończy się promocja.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Żadnych pełnych danych dopóki nie otrzymasz kasy.
tak wiem, dzieki
@Call_Me_Gibson To najprawdopodobniej jest ten sam schemat oszustwa, co tutaj https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/oszustwa-cs-go/td-p/74004
Żadnych passów nie przekazuj, dopóki wpłaty nie będziesz miał widocznej tutaj https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
możliwe, zobaczymy
@_HolaOla_ Proszę o opinię, czym się różni mój wpis w temacie "Paid object but not received" od wpisu o treści "To najprawdopodobniej jest ten sam schemat oszustwa"? Czy osoba, która to napisała ma jakąś wiedzę o przeprowadzonej transakcji?
Czy osoby, które nie mając żadnych dowodów już zawyrokowały, że jest to "Przekręt, znany już od dawna." nie wprowadzają innych użytkowników AG w błąd?
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573 Te wpisy różnią się wieloma rzeczami: tematyką transakcji, zaproponowanymi rozwiązaniami, ale w szczególności użytymi sformułowaniami. Jest zasadnicza równica między słowami "najprawdopodobniej", a "You've been scammed, no doubt." Ponadto, Twoje "ostrzeżenie" nie ma żadnego związku z tematem.
@_HolaOla_ OK, rozumiem. To pewnie wina mojej słabej znajomości języków obcych. Od tej pory zamiast "no doubt" będę używać "most probably". Co do zaproponowanych rozwiązań, to chyba jasne, że się różnią, bo w jednym przypadku chodzi o sprawę kupującego, a w drugim o sprzedawcę. I chyba na tym głównie polega problem zgłaszających moje posty do moderacji. Wg nich tylko kupujący może oszukiwać. Czyż nie?
A wracając do tematu, czy @Call_Me_Gibson rzeczywiście został oszukany i przekręcony? Takie stwierdzenia tu padły, a jedynym dowodem na oszustwo kupującego są słowa sprzedawcy.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!