anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący wylicytował przedmiot gdzie licytowało 11 osób i nie płaci. Co mam zrobić?

Brachyura
#7 Wielbiciel#

Kupujący wylicytował przedmiot gdzie licytowało 11 osób i nie płaci.  Chciałbym sprzedać ten przedmiot a 11 osób chciało go kupić, zwykłe złośliwe działanie, jak mogę z tym walczyć na przyszłość? i kiedy teraz mogę wystawić ten przedmiot ponownie?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Nie da się, jakby powtarzał się ten sam i nie opłacał to możesz zgłosić.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Czekasz na wpłatę tyle ile mówi regulamin odnośnie aukcji na AL ,potem zgłaszasz wniosek o zwrot opłaty transakcyjnej a portal rozpatruje ci ją przyznać czy nie . Możesz też jednocześnie wystawić ponownie . Walczyć z takim procederem trudno ale najlepiej to wystawiać bez możliwości odbioru osobistego oraz za pobraniem ,gdyż trudno wtedy odzyskać naliczone opłaty za sprzedaż.

oznacz moderatorów

Brachyura
#7 Wielbiciel#

Rozumiem jestem, na przegranej pozycji. Czyli pozostaje dowiedzieć się ile muszę czekać sprzedając na allegro lokalnie.

Dziękuję za odpowiedź 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

72godz. po tym czasie jak nie op kaci licytacja się automatycznie wznowi, jak nie wyłączyłeś tej opcji.

oznacz moderatorów

Brachyura
#7 Wielbiciel#

Dam radę 😉

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Brachyura W innych serwisach w takich wypadkach jest mozliwość zaoferowania przedmiotu osobie, która zajęła drugie (lub kolejne) miejsce w licytacji. Taka opcja przydaje się także wtedy, gdy masz więcej niż jeden taki sam przedmiot. Transakcja idzie oficjalnie przez serwis, wszyscy są zadowoleni.

Ale w Allegro nie można się takiej opcji doprosić od 20 lat, zamiast tego ciągle dostajemy jakieś utrudniające życie popierdółki

oznacz moderatorów