anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący z Czech a koszty wysyłki.

MAMY ROZWIĄZANIE!
Buncool
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego kupujący z zagranicy a konkretnie Czech ma możliwość kupna przedmiotu z ceną przesyłki usługi krajowej? Zapłacił za przedmiot i wysyłkę 9,99 podczas gdy do Czech to minimum 22 zł.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Buncool podaj proszę numer zamówienia, którego to dotyczy. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Buncool
#9 Pomysłodawca#

Nr płatności: fa14ce1a-5a63-449b-a63f-21586e0c0b8f

Transakcja: https://allegrolokalnie.pl/oferta/czechoslowacja-10-korun-1960-1961-pick-88e-unc

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Buncool dziękuję! W takiej sytuacji jeśli sprzedająca chce wysłać to zamówienie, konieczny będzie kontakt z kupującym, aby dopłacił do przesyłki.
Warunki dostawy udostępnione w ofercie obowiązują wyłącznie na terenie kraju, a jeśli kupujący chce otrzymać zamówienie w Czechach, to będzie musiał dopłacić (zgodnie z informacjami, które sprzedająca otrzymała od firmy kurierskiej). 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Buncool
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za informacje. Wszystko jest dla mnie jasne. Kiedyś  jako sprzedający na "NORMALNYM" Allegro wyrażałem zgodę na wysyłkę za granicę. Teraz nikt mnie o to nie pyta. Allegro wchodzi na rynek czeski więc chyba należałoby pochylić się głębiej nad tym problemem. Bo teraz ja muszę "żebrać" o środki aby wywiązać się z transakcji a nie tak powinno to wyglądać. Dodam, że nie jest to pierwsza taka sytuacja tylko kolejna dlatego założyłem ten wątek.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Buncool rozumiem to, jak najbardziej, dlatego zgłosiłam tę sytuację do zespołu, który zajmuje się Allegro Lokalnie. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Buncool
#9 Pomysłodawca#

I za to Pani dziękuję. Miłego dnia.

oznacz moderatorów